Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Παπούλια με τίτλο “Οι πάνθηρες ταξιδεύουν από την Πάτμο στη Βενετία. Στο δρόμο συναντούν πεταλούδες”, η οποία θα εγκανιαστεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 26 Οκτωβρίου 2013.

 

Εμπνευσμένη από ένα γλυπτό ενός πάνθηρα του Charles Artus (1897 – 1978), η Χριστίνα Παπούλια σημειώνει: «… για εμένα, το θέμα δεν είναι ένα παρά έναυσμα για να ανακαλύψω καινούργιους δρόμους, υλικά και τεχνικές ζωγραφικής. Δεν με ενδιαφέρει η δύναμη του Πάνθηρα, αλλά το σχήμα, η φόρμα της ακινησίας του κι ας … ταξιδεύει. Η συνάντηση με τις πεταλούδες, είναι μια μεταφορά της κάθε, έξω από τα καθιερωμένα, συνάντησης.»

 

Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης Ευρυδίκη Τρισόν-Μιλσανή, «Μέσα από ένα συνεχή διάλογο ανάμεσα στη ζωγραφική και το design που χαρακτηρίζει τις εικαστικές αναζητήσεις της ζωγράφου, δημιουργούνται έργα στα οποία συμβιώνουν αρμονικά με τους πάνθηρες και τις πεταλούδες, φάκελοι, γράμματα, εξωτικά φυτά, ρυθμοί, αφαιρετικά σχήματα και σκίτσα από ταξιδιωτικά σημειωματάρια…». Συνεχίζει επισημαίνοτας πως στα έργα της Παπούλια «… Όλα τα μοτίβα έχουν αποδοθεί με ανορθόδοξες κλίμακες. Η ζωγράφος, πέρα από κάθε υποψία ρεαλισμού, παραδίδεται σε ένα ελεύθερο παιχνίδι διάταξης. Στο περίτεχνο αυτο Ζωολόγιο ,το σχέδιο είναι πρωταρχικό. Το αυθαίρετο ηδονικό χρώμα, προσθέτει συγχρόνως, θερμότητα και αίγλη.»

 

Η ζωγράφος:

Η Χριστίνα Παπούλια, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Φιλολογία και Θεατρολογία. Είναι εικαστική καλλιτέχνης με δραστηριότητες στη ζωγραφική, στο θέατρο, στο χορό και στο σινεμά όπου εργάζεται ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Έργα της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος για παραστάσεις του Ωδείου Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου, όπως σε διάφορες άλλες θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.