Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Jazz Friends in Kozani: 1ο Διεθνές τζαζ φεστιβάλ στην Κοζάνη

Jazz Friends in Kozani: 1ο Διεθνές τζαζ φεστιβάλ στην Κοζάνη

Ο «Σύλλογος Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη» και ο Δήμος Κοζάνης – Οργανισμός Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,   διοργανώνουν για πρώτη φορά  διεθνές τζαζ φεστιβάλ στις 4, 5 , 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κοζάνη, με συναυλίες , σεμινάρια και jam session, με  στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την κατοχύρωση του φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα.

Η Κοζάνη είναι γνωστή για τη μουσική της παράδοση και διαθέτει  πληθώρα ταλαντούχων μουσικών αναγνωρισμένων παγκοσμίως στο χώρο της κλασσικής, της τζαζ και σε  άλλα είδη της μουσικής.

Στην πόλη έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά  χρόνια μια σχέση με τη  τζαζ, τόσο από τους μουσικούς της όσο και από το ιδιαίτερα ζεστό ακροατήριό της, που πάντα στηρίζει τη μουσική.

Το φεστιβάλ αυτό στο ξεκίνημά του έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι το jam session, στο οποίο θα έχουν τη χαρά οι μουσικοί από όλο τον κόσμο να παίξουν μαζί και να γνωριστούν μεταξύ  τους  ανταλλάσσοντας  μουσικές εμπειρίες και να προσφέρουν κάτι μοναδικό στο ακροατήριό τους.  

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο .

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes), ο  Hector Martignon (piano) New York USA, ο Παναγιώτης Ανδρέου (Bass), ο Mauricio Herrera  (drums) New York (Cuba),  ο Lior Yekutieli  (Guitar) Israel, ο  Γιώτης Κιουρκτσόγλου (Bass), ο Marc Halbheer (drums) Switzerland, ο Δημήτρης Μαχλής (guitars, oud),  California USA, ο  Αναστασιάδης Κώστας  (drums), ο Χρήστος Γερμένογλου (drums),  ο Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar), ο  Πέτρος Δαμιανίδης (Bass), η  Βάσω Δημητρίου (Guitar),ο Μάξιμος Δράκος (piano),ο Χάρης Χαραλάμπους (Bass), ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums), η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου  (vocals), ο Γιώργος Τζούκας ( piano), ο Λάκης Τζήμκας (Bass) και ο  Μανώλης Κουτσουνάνος (drums).

Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει στο ξενοδοχείο « Ερμιόνιο» ενώ οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 7 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης).  

 

Σεμινάρια:

Τα σεμινάρια μουσικής θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής). Μετά το τέλος των σεμιναρίων υπάρχει δυνατότητα παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων από τους μουσικούς των σεμιναρίων κατόπιν συνεννόησης.

Τιμή κάθε σεμιναρίου 10 ευρώ. Όσοι παρακολουθήσουν τρία τουλάχιστον σεμινάρια θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΜASTER CLASS

 

Πέμπτη 5-9

Ώρες σεμιναρίων :  11.00 -  13.00   θα διδάξουν  ο Jimmy Mahlis (guitars, oud) μαζί με τον  Κώστα Αναστασιάδη  (drums). 

Θέμα σεμιναρίου :  Παράδοση και  εξέλιξη του ρυθμού, δημιουργώντας ένα νέο κράμα ήχων και διαθέσεων.

 

Παρασκευή 6-9

 Ώρες σεμιναρίων :  10.00 -  11.15  ο Hector  Martignon ( piano)

11.30 -  12.45  ο Παναγιώτης Αντρέου (Bass)

13.00 έως 14.15  ο Mauricio Herrrera  (drums). 

Θέματα σεμιναρίων: Latin Jazz  & αυτοσχεδιασμός

 

Σάββατο 7-9

Στις 12.00 στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής)   θα πραγματοποιηθεί jam session-συναυλία με την μπάντα Hector  Martignon’s Foreign Affair  (Hector  Martignon, Παναγιώτης Αντρέου,  Mauricio Herrrera, Χρήστος Ραφαηλίδης).   Ο κάθε μουσικός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει μαζί τους διαλέγοντας  ένα κομμάτι από το real book. Το συγκεκριμένο jam θα βιντεοσκοπηθεί και θα λάβει ο κάθε μουσικός ένα dvd.

Τιμή : 20 ευρώ για τους μουσικούς  και 3 ευρώ για το κοινό. 

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ:  Μανώλης  Κουτσονάνος   6977995060, Φώτης Βακουφτσής  6945810351.    

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

 

Πέμπτη 5-9 Ώρα έναρξης 21.00 

A.  Act up trio

Χρήστος Γερμένογλου (drums)  

Γιώτης  Δαμιανίδης (Guitar)

Πέτρος Δαμιανίδης (Bass)

B. Diaplous

Jimmy Mahlis (guitars, oud) 

Κώστας Αναστασιάδης  (drums)

 

Παρασκευή 6-9 Ώρα έναρξης 21.00 

A. Vaso Dimitriou Quartet

Βάσω Δημητρίου (Guitar) 

Μάξιμος Δράκος ( piano)

Χάρης Χαραλάμπους (Bass)

Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums)

Β. Hector Martignon’s “Foreign Afair”

Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes)

Hector  Martignon ( piano)

Παναγιώτης Αντρέου (Bass)

Mauricio Herrrera  (drums)

 

Σάββατο 7-9 Ωρα έναρξης 21.00 

A. Apopsis Trio & Natassa Mare Moumtzidou

Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals)

Γιώργος Τζούκας ( piano)

Λάκης Τζήμκας (Bass)

Μανώλης Κουτσουνάνος (drums)

Β. Exit

Lior Yekutieli  (Guitar)

Γιώτης Κιουρτκσόγλου (Bass)

Mark Halbheer (drums)

 

Σχετικές ειδήσεις
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Μουσικής “EARTHDANCERS - Χορευτές του Κόσμου”
21.07.2016 11:50
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS” πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, έρχεται το καλοκαίρι του 2016 να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο, τους πολιτιστικούς χώρους και τα θέατρα όπου θα φιλοξενηθεί.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Προπώληση εισιτηρίων και συμμετοχές στα σεμινάρια
30.06.2016 15:54
Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τις 10 παραστάσεις και το Γκαλά Όπερας του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Και εως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 οι δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια και το εργαστήρι του. Προσοχή! Λίστα αναμονής για το Σεμινάριο της Μπάρμπαρα Κέιν!
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
06.06.2016 14:07
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
16.05.2016 10:32

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του έργου των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της πόλης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προτείνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους».
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ
02.03.2016 17:07
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.