Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Θέατρο Άττις ταξιδεύει από την Ιαπωνία ως τις ΗΠΑ

Το Θέατρο Άττις ταξιδεύει από την Ιαπωνία ως τις ΗΠΑ

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος μόλις επέστρεψε από την Τογκαμούρα της Ιαπωνίας, έδρα της ομάδας SCOT του Ταντάσι Σουτζούκι, όπου συμμετείχε ως Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Θεατρικής Ολυμπιάδας, στις εργασίες για την προετοιμασία της 6ης Θεατρικής Ολυμπιάδας, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2014 στο Πεκίνο.

 

Στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού προγράμματος συμμετείχαν τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής από τις Ασιατικές χώρες (Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ινδία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη).

 

Επόμενος σταθμός για το Θέατρο Άττις είναι η Φιλαδέλφια των ΗΠΑ, όπου στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει την παράσταση Αίας, η τρέλα, στο πλαίσιο του FringeArts Festival. Το FringeArts Festival, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ της Φιλαδέλφια προέκυψε από τη συνένωση του Philadelphia Live Arts Festival και του Philly Fringe και φιλοξενεί μερικούς από τους σημαντικότερους Αμερικανούς κι Ευρωπαίους καλλιτέχνες του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών, όπως ο Romeo Castelucci, o Jo Strømgren, o Tobias Wegner κ.α.

 

Ο Αμερικανικός τύπος προβάλλει την παράσταση Αίας, η τρέλα ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της φετινής διοργάνωσης και αποκαλεί τον Θεόδωρο Τερζόπουλο «θρυλικό σκηνοθέτη». Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα διευθύνει ένα πενθήμερο workshop για επαγγελματίες ηθοποιούς.

 

Η παράσταση Αίας, η τρέλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004 κι από τότε έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

 

Όταν παρουσιάστηκε στην Ισπανία το 2008, η κριτικός Rosana Torres της El Pais έγραψε:

«Τρεις ηθοποιοί, λίγα αντικείμενα και ελάχιστοι στίχοι συνθέτουν το σπουδαίο σύμπαν της τραγωδίας. Ό,τι είναι ο Μπρουκ για τον Σαίξπηρ, είναι ο Τερζόπουλος για την τραγωδία»

ΑΙΑΣ, η τρέλα

 

Σκηνική σύνθεση βασισμένη στην τραγωδίαΑίας” του Σοφοκλή.

 

Μετάφραση: Ι. Γρυπάρης

Σκηνοθεσία , Σκηνικά/ Κοστούμια: Θεόδωρος Τερζόπουλος

Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος , Κωνσταντίνος Μπεθάνης

Ερμηνεύουν: Τάσος Δήμας, Σάββας Στρούμπος, Μελέτης Ηλίας

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις
14.02.2017 13:02
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις, μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου.
Η Αποστολή - Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χ. Μύλλερ:  β' κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Άττις
01.11.2016 11:49
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παραστάσεων (Μάιος – Ιούνιος 2016), παρουσιάζει εκ νέου το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ, «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 25 Νοεμβρίου 2016.
«Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις
14.09.2016 17:39
Το Θέατρο Άττις, που συμπλήρωσε 30 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς, παρουσιάζει το «Ανκόρ» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, από 25 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστές την Σοφία Χιλλ και τον Αντώνη Μυριαγκό.
Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Άττις
25.04.2016 10:19
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ με τίτλο «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 20 Μαΐου 2016 και για 11 παραστάσεις.
Τελευταίες παραστάσεις για το
09.03.2016 13:21
Η παράσταση του έργου του Γιεβγκιέν Ζαμιάτιν, "Εμείς" που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις, ολοκληρώνει τον β' κύκλο της επιτυχημένης παρουσίασής της την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.