Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση στο παλιό ξενοδοχείο Πίνδαρος, από το Camp

Έκθεση στο παλιό ξενοδοχείο Πίνδαρος, από το Camp

Το Camp ξεκινά δυναμικά τη νέα εικαστική σεζόν με την έκθεση «Αν ο αθλητισμός είναι ο αδελφός της εργασίας, τότε η τέχνη είναι η ξαδέλφη της ανεργίας» η οποία πραγματοποιείται στο παλιό ξενοδοχείο Πίνδαρος με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, του ΒΜ:UK - Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστρίας, και του Fresh Hotel.

 

«Αν ο αθλητισμός είναι ο αδελφός της εργασίας, τότε η τέχνη είναι η ξαδέλφη της ανεργίας»

Thomas Kapielski

 

Η έκθεση, με θέμα –τι άλλο; – την οικονομική κρίση που εγκαινιάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου, επιχειρεί να περιγράψει το πως είναι να ζει κανείς στην ύφεση, εστιάζοντας κυρίως σε ζητήματα όπως η ανεργία των νέων και η κατάθλιψη.

 

Εμπνευσμένοι από το τσιτάτο του Γερμανού συγγραφέα, κριτικού, μουσικού και visual artist, Thomas Kapielski, 42 καλλιτέχνες , ξένοι με βάση τη Βιέννη και Έλληνες με βάση την Αθήνα , θα εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε αυτά τα καίρια ζητήματα, ξεκινώντας έτσι ένα ζωντανό δημόσιο διάλογο. Αναμένεται να είναι ένα ενδιαφέρον εικαστικό «ντιμπέιτ» που θα περιλαμβάνει τις προοδευτικές και θαρραλέες θέσεις τόσο του Βορρά (η Αυστρία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει πληγεί άμεσα από την κρίση) όσο και του λαβωμένου Νότου.

 

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί, που θα οπτικοποιήσουν τις απόψεις τους με τη χρήση διαφόρων μέσων (όπως ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, εικονογράφηση, new media), θα θέσουν επίσης ερωτήματα όπως: Πώς αντιμετωπίζει η πολιτεία τους καλλιτέχνες σε καιρό ύφεσης; Ποια είναι η θέση της τέχνης όταν η οικονομία έχει βαλτώσει; Πώς αντιμετωπίζουν τη σημερινή κατάσταση οι καλλιτέχνες και πώς οραματίζονται το μέλλον;

 

Οι επιμελητές της έκθεσης –ένας Ελληνας καλλιτέχνης και ένας Αυστριακός- θα αξιοποιήσουν κάθε σπιθαμή του αθηναϊκού κτιρίου, ακόμη και την ταράτσα που διαθέτει μια φανταστική, metropolitan θέα. Την ημέρα των εγκαινίων, θα δώσουν συναυλία στην ταράτσα του Πινδάρου οι The Callas, Quehenberger vs Elin, Michael Fischer, El Greco’s, Johann Neumeister, Afroditi Psarra, Zombie penguin και θα ακολουθήσει πάρτυ στο ισόγειο του CAMP!

 

Επιμέλεια: Πάνος Παπαδόπουλος, καλλιτέχνης και συνιδρυτής της εικαστικής κολλεκτίβας Dada da Academy, και ο αυστριακός καλλιτέχνης Nino Stezl.

 

Συμμετέχουν:


Ισμήνη Αδάμη, Ελένη Μπαγάκη, Μαργαρίτα Μποφιλίου, The Callas, Shirin Charlot, Cut and Scrape, Hélène van Duijne, Marina Faust, Michael Fischer, Kerstin von Gabain, Marcus Geiger, Martin Grandits, Mario Grubisic, Axel Huber, Anna Jermolaewa, Κατερίνα Κανά , Μαρίκα Κωνσταντινίδου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Michael Lukas, Helmut Mark, Albert Mayr, Milan Mladenovic, Johann Neumeister, Κοσμάς Νικολάου , Katherina Olschbaur, Πάνος Παπαδόπουλος, Elisabeth Penker, Rade Petrasevic, Chloe Potter, Quehenberger vs Elin, Björn Segschneider, Nino Stelzl, Lilli Thießen, Αμαλία Βεκρή, Sanja Velickovic, Πάκη Βλασσοπούλου, Σελάνα Βροντή, Κρίνα Βροντή, Valerios, Hans Weigand, Lukas Willmann, Woozy

Σχετικές ειδήσεις
Αρχέγονο/Primordial: έκθεση του Πάρι Ασβεστά στη Μύρινα
25.08.2016 13:25
Ο εικαστικός καλλιτέχνης Πάρις Ασβεστάς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: «ΑΡΧΕΓΟΝΟ/PRIMORDIAL» στην «ΑΠΟΘΗΚΗ», στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.
Up Above & Down Under: Έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου στην Γκαλερί Ακρόπρωρο
21.07.2016 10:52
Στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, φιλοξενείται έως και τις 4 Αυγούστου 2016, η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Up Above & Down Under» της καλλιτέχνιδας και φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
Έκθεση ζωγραφικής της Beba και του Gabriel Grama στο Grecotel Pallas Athena
08.03.2016 14:48
Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu, εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Pallas Athena έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο νέων και καταξιωμένων Ρουμάνων καλλιτεχνών, της Beba (aka Maria Nedelcov) και του Gabriel Grama.
8η εικαστική έκθεση Ελευσίνας «ΞενοΔοχείο»: Πρόσκληση συμμετοχής
07.03.2016 15:09
Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε ομάδες που δρουν με τη δυναμική τους εν τη ενώσει και ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα.