Οι White Hills (Thrill Jockey)θα επισκεφθούν για πρώτη φορά τη χώρα μας, για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το διήμερο22-23 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Λίγο μετά την συμμετοχή τους στο soundtrack της νέας ταινίας του Jim Jarmusch “Only lovers left alive” και έχοντας νέο δίσκο στις αποσκευές τους, το εκπληκτικό “So you are…So you ll’ be”, – υπογράφει ο Martin Bisi (Sonic Youth, Brian Eno, Swans) – οι White Hills καταφθάνουν στη χώρα μας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, για δύο μοναδικές συναυλίες !!!

 

Το rock n roll των White Hills δεν οριοθετείται εύκολα παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν σπεύσει να προσδιορίσουν μερικώς τις συντεταγμένες του – Fuzzed Out Motorik Spacerock. Ήχος ολοκληρωτικά βρώμικος που ακολουθεί όμως πιστά μια Avant-garde αισθητική, φλερτάροντας με αναφορές αμιγώς κινηματογραφικές. Πνευματικά παιδιά των Hawkwind, των Mudhoney και των Stooges, έχουν βρει καταφύγιο στην επιλεκτική “Thrill Jockey Records“, κυκλοφορώντας από το 2005 ασταμάτητα δίσκους-διαμάντια, ενώ αξιοσημείωτες παραμένουν και οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις, μία εκ των οποίων αποτυπώνεται στο “Live at Roadburn 2011“.

 

Special Guests στις εμφανίσεις τους επί ελληνικού εδάφους οι This Is Nowhere στην ολοκαίνουργια “εκδοχή” τους που ακούει στο όνομα “Turn On Tune Down Drop d” που θα κυκλοφορήσει μέσω της νεοσύστατης “Hands In Sand”.