Η πρώτη προβολή της ταινίας με τίτλο “Αμάρανθος ψυχή” θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, στις 19.30.

Η «Αμάρανθος Ψυχή» είναι μια ταινία που σκοπό έχει να αφυπνίσει την Ελληνική κοινωνία φέρνοντας την αντιμέτωπη με τις φρικτές επιπτώσεις που επιφέρει ένας βιασμός στον ψυχισμό ενός ανθρώπου, προβάλλοντας εκτός των άλλων και νέες οπτικές, διαχωρίζοντας τον βιασμό του σώματος από το βιασμό της ψυχής. Παράλληλα μεταφέρει στα θύματα το ελπιδοφόρο μήνυμα μιας λύτρωσης, που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους στερήσει.

Το ιδιαίτερο αυτό σενάριο υπογράφει η Τζένη Κοσμίδου ενώ την σκηνοθεσία υπογράφουν από κοινού η Χρυσαυγή Παπαμήτρου και ο Παναγιώτης Παπανικολάου έχοντας την στήριξη της αξιόλογης βοηθού τους Αγγελικής Γκαλμπένη.

Υπόθεση:

Η Αθηνά είναι πτυχιούχος παιδαγωγός αλλά λόγο της κρίσης μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο της. Για να βγάλει τα έξοδα της κρατάει ένα μικρό κοριτσάκι που υπεραγαπά, την Μαρία. Ο Αντρέας είναι στέλεχος σε εταιρία, αξιοπρεπής, ευγενής, επιτυχημένος σχεδόν ατσαλάκωτος. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το μυστικό που κρύβει. Η τυχαία συνάντηση τους στο δρόμο θα αποβεί μοιραία για την Αθηνά.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γιαννόπουλος και Τζένη Κοσμίδου

Συμμετέχουν: Βιβή Μυλωνά, Παρή Καλαποθαράκου, Κατερίνα Αναστασίου, Αθανασία Κούσουλα, Δημήτρης Γιάνναρος

Πρωτότυπη Μουσική : Γιώργος Παπαμήτρου

Επεξεργασία Εικόνας: Διονύσης Βεργίνης

Sound Design: Γιώργος Παπαμήτρου

Μία παραγωγή της εταιρείας καλλιτεχνικών παραγωγών Scene 10-7 και της Χρυσαυγή Παπαμήτρου