Η Tsatsis Artforum, παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Τσιντσάρη, η οποία θα διαρκέσει από τις 10 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Τα εγκαίνια, έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20.00.

 

Οι πίνακες της περιόδου 2005-2007 είναι κεφάλια, κράνη ή ολόκληρα σετ από είδη προστασίας, που παρουσιάζονται ως πορτραίτα. Τα αντικείμενα αυτά σχολιάζουν την επιθυμία για επίκτητα χαρακτηριστικά και την ταχύτητα με την οποία μπορούν να αποκτηθούν σε ορισμένες καταστάσεις. Το σχόλιο μπορεί να πάρει ταυτόχρονα τη μορφή ειρωνείας, θαυμασμού, μιας διαπίστωσης ή της απλής περιέργειας.

Ο χώρος γύρω από τα αντικείμενα έχει αφαιρεθεί, και τα ίδια χαρακτηρίζονται από ακινησία. Πολλές φορές βρίσκονται πάνω σε βάθρα, και παρουσιάζονται ως απεικονίσεις γλυπτών τα οποία εκτίθενται μέσω του δισδιάστατου πίνακα. Το γεγονός αυτό τα κάνει να ανήκουν σε μια ιδεατή διάσταση, και να παρουσιάζονται ως ιερά είδωλα, φτιαγμένα όχι για να φοριούνται ή να χρησιμοποιούνται, αλλά για να βλέπονται, και μέσω των συνειρμών που προκαλούν, να προβληματίζουν σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν σε κάθε περίπτωση.
Οι εικόνες είναι κατασκευασμένες από λεπτές γραμμές καθαρού χρώματος, που υπονοούν σε κάποιες περιπτώσεις χειρονομιακή ζωγραφική ή ροή αραιωμένου χρώματος, χωρίς αυτά να υπάρχουν, συνιστώντας όγκους, με ουσιαστικό σκοπό όμως να καταλήξουν στο να προκαλέσουν την εντύπωση ενός επιζωγραφισμένου γλυπτού ή κατασκευής, δίνοντας ένταση στην ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων.