Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

An Urban Film Map, από το Camp

An Urban Film Map, από το Camp

To Camp παρουσιάζει τo project “AN URBAN FILM MAP”, που αποτελεί μια έρευνα πάνω στην αστική τοπιογραφία και στην καταγραφή της μέσα από φιλμ, είτε πρόκειται για έργα μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ ή video art, μια απόπειρα χαρτογράφησης και ανάγνωσης του σύγχρονου αστικού χώρου όπως αυτός εντοπίζεται σε ταινίες κάθε μορφής.

 

Εικόνες μοντέρνων μεγαλουπόλεων που αναπτύσσονται ή καταρρέουν, σε μεταιχμιακή κατάσταση, στασιμότητα ή αποσύνθεση δημιουργούν ένα ιδιότυπο, πολυσυλλεκτικό μοτίβο, ένα κολάζ κτιρίων, δρόμων, ανθρώπων και αντικειμένων. Μια ιδέα της Κίκας Κυριακάκου που εξελίχθηκε σε ένα εκτενές αφιέρωμα για την Αθήνα το οποίο και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Back to Athens 2013 στο CAMP, με τη συνεργασία του κινηματογραφικού συντάκτη Ανδρέα Κίκηρα.

 

Κατά τη διάρκεια του ReMap 4 θα παρουσιαστούν 3 διαφορετικές ενότητες προβολών.

Η πρώτη περιλαμβάνει μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, με άξονα εξέλιξης την Αθήνα. Κάθε μια ταινία που προβάλλεται είναι γυρισμένη σε μια διαφορετική δεκαετία, αποτυπώνοντας την μεταβολή και την εξέλιξη του αστικού τοπίου της Ελληνικής πρωτεύουσας μέσα από την κάμερα δημιουργών όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, η Εύα Στεφανή, ο Γιώργος Ζώης κ.ά.

 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ενότητας θα προβληθεί μια σειρά από έργα video art Ελλήνων και ξένων δημιουργών, τα οποία αποτυπώνουν στην αφήγησή τους σύγχρονα αστικά κέντρα (Αθήνα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Βαρκελώνη κ.ά.)

 

Η τρίτη ενότητα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό Art21 και περιλαμβάνει μια επιλογή από τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο New York Close Up. Κατά τη διάρκειά τους σύγχρονοι εικαστικοί με έδρα τη Νέα Υόρκη μιλούν για το έργο τους, τη σχέση τους με την πόλη και την επίδραση που αυτή ασκεί στη δημιουργική διαδικασία. Μεταξύ των καλλιτεχνών περιλαμβάνονται οι Τommy Ηartung, Kalup Linzy & James Franco, David Brooks, Keltie Ferris, Alejandro Almanza, LaToya Ruby Frazier κ.ά.

 

Συμμετέχουν:

An Urban Film Map: Athens Shorts (12 Σεπτεμβρίου 2013. Ώρα έναρξης 18:00)

Γκαίη Αγγελή, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Θεόδωρος Αδαμόπουλος, Γιώργος Ζώης, Χριστίνα Ιωακειμίδη, Εύα Στεφανή.

 

An Urban Film Map: Video Art (8 και 19 Σεπτεμβρίου 2013. Ώρα έναρξης 18:00)

Γιώργος Βαβυλουσάκης, Σταύρος Χρήστος Βλαχάκης, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Δρίβας, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Μπάμπης Καραλής, Άρης Μιχαλόπουλος, Κάλλη Νικολού, Celine Drouin & Pauline Faucheur, Πάνος Ξενάκης Ciara Scanlan, Gm Touliatou, Δημήτρης Τσατσούλης & Photoharrie, Γιώργος Πατεράκης, Τέο Προδρομίδης, Matthias Fritsch.

 

Αn Urban Film Map: New York Close Up (25 Σεπτεμβρίου 2013. Ώρα έναρξης 18:00)

Featured Artists: Alejandro Almanza, Lucas Blalock, David Brooks, Keltie Ferris, Τommy Ηartung, Kalup Linzy& James Franco, Mariah Robertson, LaToya Ruby Frazier, Erin Shirreff & Tony Smith.

 

Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου, Ανδρέας Κίκηρας

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Urban Abstracts / Zone 5: ομαδική έκθεση στο ArtWall
07.11.2016 15:44
To ArtWall φιλοξενεί την έκθεση Urban Abstracts, την οποία διοργανώνει το Zone 5, από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016, και η οποία συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
BULB Photos Annual Exhibition στο Booze
13.07.2016 11:36
Η ΒULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans) σας προσκαλεί στην ετήσια έκθεσή της που θα πραγματοποιηθεί στο Booze μεταξύ 20 Ιουλίου και 20 Αυγούστου 2016.
Urban Layers – Νέα Φωτογραφικά Mονοπάτια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
27.06.2016 10:00
Σε ένα φωτογραφικό σταυροδρόμι πολιτισμών, σε μια κρίσιμη στιγμή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσεγγίζει τις ιστορικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου και θέτει το ερώτημα της έννοιας της ταυτότητας, συμμετέχει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αυτόν τον Ιούλιο.