Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Φιλ Μπερντ, Άννα Γεωργίου: Έκθεση ζωγραφικής στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Φιλ Μπερντ, Άννα Γεωργίου: Έκθεση ζωγραφικής στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Η Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Φιλ Μπερντ και της Άννας Γεωργίου , η οποία θα εγκαινιαστεί στις 17 Σεπτεμβρίου στις 19.30 και θα διαρκέσει έως και τις 5 Οκτωβρίου 2013.

 

Ο Φιλ Μπέρντ και η Άννα Γεωργίου επιστρέφουν στην Κύπρο για την εντυπωσιακή κοινή τους έκθεση με τίτλο «Φανταστικοί αστερισμοί και «Ενδιάμεσα μέρη» στην γκαλερί Κυπριακή Γωνία, καθώς και για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση «Ο κήπος των τροβαδούρων», μαζί με ένα δημιουργικό εργαστήρι τεχνών/μουσικής ανοιχτό για το κοινό στο Ινστιτούτο Κορνάρου.

 

Άννα Γεωργίου, ζωγράφος και μουσικός :

Η Άννα Γεωργίου και ο Φιλ Μπέρντ επιστρέφουν στην Κύπρο το Σεπτέμβρη για την κοινή τους έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί Κυπριακή Γωνία, η οποία θα κάνει αρχή στις 17 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Η Άννα Γεωργίου ονόμασε το δικό της μέρος της έκθεσης «Ενδιάμεσα μέρη» λόγω του γεγονότος ότι πολλούς από αυτούς τους ζωγραφικούς πίνακες ολοκληρώθηκαν στο Όκενχαμπτον, μια μικρή πόλη στο Ντέβον της Αγγλίας.

 

Η Άννα Γεωργίου είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στη Φιλοσοφία/Ψυχολογία και στις Καλές Τέχνες, κάνει εκθέσεις διεθνώς και έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές. Η ζωγραφική της αποτυπώνει σύνολα μορφών σε ένα σκηνικό αποκομμένο από το χρόνο, προσφέροντας στους θεατές εναλλακτικούς πιθανούς κόσμους, αμφισβητώντας την αντιληπτή πραγματικότητα και αγκαλιάζοντας τη δημιουργική φαντασία.

 

«Η ειλικρίνεια στην τέχνη είναι σημαντική για εμένα. Η τέχνη δε χρειάζεται να σοκάρει ή να ακολουθεί επιπόλαιες και «ρηχές» τάσεις. Σε μια εποχή κυνικότητας επιθυμώ να επιβεβαιώσω τις αιώνιες αρετές του ανθρώπινου πνεύματος και να αναθερμάνω την αναζήτηση για το Λόγο (την ψυχή) καθώς και την οξυδέρκεια του μυαλού». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.artannageorghiou.info

 Bird

Φιλ Μπέρντ M.A (μεταπτυχιακός τίτλος) Ζωγράφος και Μουσικός

Ο Φιλ Μπέρντ ονόμασε το δικό του μέρος της έκθεσης «Φανταστικοί Αστερισμοί». Ξεκίνησε αυτή τη θεματική ενότητα ενώ ζούσε στην Κύπρο και ζωγράφιζε στο στούντιό του στο Cyprus College of Art όπου και δίδασκε το Foundation Course in Art για 4 χρόνια. Συνέχισε να εργάζεται στο συγκεκριμένο θέμα στην Αγγλία και είναι χαρούμενος που θα το παρουσιάσει στην Κυπριακή Γωνία με την επάνοδό τους στο νησί. Ο Φιλ συνεχίζει να εξερευνά την πνευματικότητα και το συμβολισμό της λαογραφίας, του παραμυθιού και του μύθου μέσω της ζωγραφικής και της μουσικής του και δηλώνει για τη δουλειά του :

« Μετά από χρόνια δουλειάς σε μεγάλη κλίμακα ένιωσα το δημμιουργικό ρυθμό να αλλάζει. Τώρα βρίσκω απολαυστικό το να ζωγραφίζω σε πολύ μικρή κλίμακα, σχεδόν μινιατούρα. Μου αρέσει η ένταση και οι εικόνες που μου προκαλεί αυτό το είδος ζωγραφικής. Όταν βυθίζομαι σε αυτή τη διορατική τέχνη, ξεκινώντας από αυτοσχέδιες και ρευστές αρχές, αναπάντεχα θέματα ξεπροβάλλουν και με συναντούν. Αυτού του είδους η τέχνη αφηγείται οξυδερκείς ιστορίες…

Για εμένα η ζωγραφική είναι πάντα στην αρχή κάθε περιπέτειας, στο κατώφλι μεταξύ προσωπικού και διαπροσωπικού και μπορεί να είναι ευτυχισμένη, τρομακτική και εκστατική.

Η ζωγραφική είναι έκσταση, χορός, μια ευκαιρία να μετατρέψεις τα παλιά τραγούδια σε γενέθλια ξανά!»

 

Ο Φιλ διαθέτει πίνακες σε εθνικές συλλογές στη Βρετανία και έχει εκθέσει τα έργα του διεθνώς τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης έχει ενεργό ρόλο σε μουσικές και εικαστικές πρωτοβουλίες στον εκπαιδευτικό και κοινωνικό χώρο της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ως τραγουδοποιός έχει κυκλοφορήσει 5 δίσκους και θα παίξει μουσική μαζί με την Άννα Γρηγορίου στον Κήπο των Τροβαδούρων στο Ινστιτούτο Κορνάρου στη Λάρνακα το Σεπτέμβρη (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα), καθώς και στην Κυπριακή Γωνία στις 17 Σεπτεμβρίου.

 

Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική του Φιλ και της Άννας και να μάθετε περισσότερα για το εργαστήρι τους στην ιστοσελίδα www.troubadoursgarden.wix.com/music

 

Μπορείτε επίσης να δείτε ζωγραφική του Φιλ στην ιστοσελίδα www.artmusephilbird.com

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Γέρου στη γκαλερί Σκουφά
05.01.2017 16:35
Η Γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00, έκθεση με τα καινούργια έργα ζωγραφικής του Δημήτρη Γέρου.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Αναπροσαρμογές: Έκθεση του Δώρου Ηρακλέους στη γκαλερί Κυπριακή Γωνιά
10.06.2016 15:13
Στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα ο Δώρος Ηρακλέους παρουσιάζει μια σειρά καινούργιων έργων του, με τον τίτλο «Αναπροσαρμογές» από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Pathways: Έκθεση της Ελένης Χατζηιωάννου στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία
20.04.2016 13:48
Η Ελένη Χατζηιωάννου παρουσιάζει την νέα της δουλεία με τίτλο "Pathways" στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία από τις 6 μέχρι 23 Μαΐου 2016.