Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζει μια πειραματική σκηνική δομή της Δανάης Θεοδωρίδου με τίτλο “Αλλά η αφοσίωσή μου είναι απέραντη, η οποία θα παρουσιαστεί σε δυο ημέρες, με τη μορφή εγκατάστασης και θεατρικής παράστασης, στις 29 και 30 Αυγούστου 2013, στις 21.00.

Θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τις αποστάσεις της σκηνής και της ζωής, το Αλλά η Αφοσίωσή Μου Είναι Απέραντη κινείται στο όριο πειραματικών σκηνικών δομών που συνήθως χαρακτηρίζονται αποκλειστικά από το «εδώ και τώρα», με στόχο να εξερευνήσει το μέγεθος της ανθρώπινης φύσης και των παραστατικών τεχνών, καθώς και τους όρους και τρόπους λειτουργίας της επικοινωνίας τους.

Μια ηθοποιός επί σκηνής μιλάει στο κοινό, που βρίσκεται σε μία πολύ μεγαλύτερη απόσταση από τη συνηθισμένη. Τι είδους σχέση, ανάμεσα στην ηθοποιό και το κοινό, μπορεί να αναπτυχθεί σ’ αυτή την περίπτωση; Τι παραμένει χειροπιαστό σ’ αυτή την απόσταση; Βλέποντας και ακούγοντας ο ένας τον άλλον με δυσκολία, πόσο κοντά μπορούν να έρθουν; Και όταν το ερώτημα αφορά στις τέχνες, οι οποίες συχνά κατηγορούνται ότι βρίσκονται «εκτός πραγματικότητας», και ότι δεν μπορούν να φτάσουν στους αποδέκτες τους και τον κόσμο και να αλλάξουν κάτι σ’ αυτόν, με ποιο τρόπο μπορούν οι θεατρικές δομές να ανταποκριθούν σε μια τέτοια πρόκληση και να ξεπεράσουν αυτή την απόσταση;

Το Αλλά η Αφοσίωσή Μου Είναι Απέραντη είναι μία πειραματική σκηνική δομή που παρουσιάζεται σε δύο ξεχωριστά μέρη, μια τρίωρη παράσταση-εγκατάσταση και μια θεατρική παράσταση. Τα δύο αυτά ξεχωριστά μέρη παρουσιάζονται: την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, στις 21:00 η τρίωρη Εγκατάσταση (όπου το κοινό μπορεί να έρχεται και να φεύγει κατά βούληση) και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, στις 21:00 η πενηντάλεπτη Θεατρική Παράσταση. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει και τα δύο μέρη με ένα, ενιαίο εισιτήριο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια κοινότητα που επιστρέφει για να δει μια δουλειά σε δύο διαφορετικές μορφές, οι οποίες όμως, συγχρόνως, παραμένουν και ανεξάρτητες ώστε να μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει και ως αυτοτελείς προτάσεις.

Συντελεστές

Ιδέα-Σκηνοθεσία: Δανάη Θεοδωρίδου σε συνεργασία με τους: Κωνσταντίνα Γεωργέλου, Παναγιώτη Κατσώλη, Ευφροσύνη Πρωτοπαπά

Παίζει η Δανάη Θεοδωρίδου

Στα βίντεο της παράστασης συνέβαλαν οι: Δημήτρης Βρακάς, Κωνσταντίνα Γεωργέλου, Eleni Calenos, Δημήτρης Δημητριάδης, MetteEdvardsen, Frank Engel, MyriamvanImschoot, Κλειώ Κεντερελίδου, Αγγελική Μαρασλή, AnnaMcNamara, Μανώλης Μελισσάρης, Γιώργος Παπαδάτος, FabiolaPaz, Ευφροσύνη Πρωτοπαπά, Νίκος Σωτηρίου και Κωνσταντίνος Χρήστου

Συμπαραγωγή: Constructionsworks, workspacebrussels

Σε συνεργασία με: το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ενημέρωσης (EuropeDirect) Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Δανάη Θεοδωρίδου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις και ερευνήτρια θεάτρου. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Roehampton του Λονδίνου. Θέμα της έρευνάς της αποτελούν οι δραματουργικές δομές στο πειραματικό θέατρο, το χορό και την περφόρμανς. Σπούδασε ελληνική φιλολογία και γλωσσολογία στο Α.Π.Θ. και υποκριτική στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Έχει δουλέψει σαν ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς καλλιτέχνες και θεωρητικούς όπως οι: BojanaKunst, IvanaMuller, KarenChristopher, TimEtchells κ.α. σε χώρες όπως: Αγγλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Σλοβενία κ.α. Διδάσκει ως λέκτορας σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Ήταν συνδιοργανώτρια του PSiRegionalResearchCluster Συνευρέσεις σε Χρόνο Σύγχρονο (Αθήνα 2011). Είναι επιμελήτρια του PSiManifestoLexicon και ερευνήτρια του ερευνητικού προγράμματος PerformanceMatters. Kείμενα της έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε περιοδικά και συνέδρια στην Αγγλία, την Ελλάδα, την Κροατία, κ. α. Project και σκηνοθεσίες της έχουν παρουσιαστεί στο Λονδίνο, την Αθήνα κ.α. Η δουλειά της έχει διακριθεί και υποστηριχθεί από σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού (AHRC, Ινστιτούτο Νεολαίας και Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Ευρωπαϊκή Ένωση, Θέατρο του Νέου Κόσμου, workspacebrussels κ. α.). Το 2013 ήταν καλεσμένη του Kunstenfestivaldesarts στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα Residence & Reflection. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Constructionworks. Περισσότερες πληροφορίες: www.danaetheodoridou.com

Αλλά η Αφοσίωσή Μου Είναι Απέραντη

Μία πειραματική σκηνική δομή σε δύο μέρη

Δανάη Θεοδωρίδου

Ομάδα Constructionworks

Μέρος 1ο: Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, στις 21:00

Παράσταση- Εγκατάσταση

Διάρκεια: 180΄, το κοινό μπορεί να έρχεται και να φεύγει κατά βούληση

Μέρος 2ο: Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, στις 21:00

Θεατρική παράσταση

Διάρκεια: 50 λεπτά

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.