Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θάνος Μικρούτσικος και Ρίτα Αντωνοπούλου, στο Κάστρο Μυτιλήνης

Θάνος Μικρούτσικος και Ρίτα Αντωνοπούλου, στο Κάστρο Μυτιλήνης

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάζει μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, μια συναυλία στο Κάστρο Μυτιλήνης υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, στις 21.00.

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητα όσο και με την επικαιρότητά του.

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος δημιουργεί ένα πολύμορφο πρόγραμμα και επιλέγει αγαπημένα τραγούδια από το έργο του, σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ, όπως «Άννα μην κλαις», «η Μπαλάντα του έμπορα», Άλκη Αλκαίου, όπως «Πιρόγα», Μάνου Ελευθερίου «Άμλετ της Σελήνης», Ν. Καββαδία «Σταυρός του Νότου», Οδυσσέα Ιωάννου, καθώς και γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Λοϊζου κ.ά.) αλλά και αυτά που ο ίδιος ονομάζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

 

«Φώσφορος», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι»… θα τραγουδήσουν ο Θάνος Μικρούτσικος και μαζί του η Ρίτα Αντωνοπούλου, η πολυφασματική τραγουδίστρια της νεώτερης γενιάς που συνδυάζει, ακρίβεια, συναίσθημα, σκηνική παρουσία.

 

Θα μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν, αλλά και για να επισημάνουν το ουσιαστικό περιεχόμενο του, λέγοντας τελικά, ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΗΧΩ Α.Ε. - ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ»

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
12.01.2017 16:19
Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Γυάλινο, για μια σειρά παραστάσεων που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Στην ομίχλη των καιρών: Ο Θάνος Μικρούτσικος στο στούντιο για το νέο του δίσκο
02.11.2016 16:56
Ο Θάνος Μικρούτσικος ηχογραφεί στο στούντιο τα νέα του τραγούδια, τα περισσότερα από τα ποοία είναι σε εξαιρετικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη μουσική σκηνή Σφίγγα
14.10.2016 11:19
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής της περιοδείας, κάνει στάση για άλλη μια φορά στην ανανεωμένη Σφίγγα.
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Αιγάλεω
31.08.2016 11:35
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο πλαίσιο της περιοδείας του θα εμφανιστούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης live στο Θέατρο Πέτρας
18.05.2016 16:54
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.