Το Souzy Tros, παρουσιάζει το μονόλογο του Sergio Blanco με τίτλο “Kassandraκαι ερμηνεύτρια τη Δέσποινα Σεραφείδου, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Kassandra: Ένας σπαρακτικός και κωμικός μονόλογος, εμπνευσμένος από την Αθήνα, γραμμένος για την ηθοποιό Δ.Σ.

 

Η Kassandra ξετυλίγει την Οδύσσειά της, φορώντας κόκκινες γυαλιστερές μπότες. Με τα σπαστά αγγλικά της, μιλάει για τη δική μας αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός. Ευριπίδης και Bugs Bunny, Abba, Manchester United και Σκάρλετ Ο’Χάρα. Η απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου καταρρέει.

 

Στο μονόλογο του Μπλάνκο, η μυθική Κασσάνδρα γίνεται άντρας που νιώθει γυναίκα, μια σύγχρονη μετανάστρια που παλεύει για την επιβίωση, σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας – εξόριστη στο σώμα της, ξένη σε κάθε πατρίδα.

 

Η Kassandra πρωτοανέβηκε στην Αθήνα, στο μπαρ Άνθρωπος, το 2011, και έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αλβανία, Ελβετία, Κόσοβο, Τσεχία, fYROM, Βουλγαρία, Ισπανία).

 

Βραβεία:

Leading Female Role Award (Apollon International Theatre Festival), 2011.


Best Interactive Performance Award (MonoAkt International Festival of Monodrama), 2012.


Best Actor Award “Actor of Europe 2012″ (International Festival Actor of Europe), 2012.

 

Εταιρεία θεάτρου 1+1=1

 

Kassandra του Sergio Blanco – Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαραφείδου – Ευαγγελία Ανδριτσάνου

Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου

Επιμέλεια κοστουμιών: Λουκία Μινέτου

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσόνογλου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γερακίτης

Πρόγραμμα – Αφίσα – Κάρτα: Dennis Spearman

Ομάδα παραγωγής: Θάνος Κάππας, Ελένη Καρρά, Χριστίνα Κούλη, Δήμητρα Νικολοπούλου, Ελένη Πανίτσκα, Αννέτα Πυλαρινού, Αντώνης Ροκάκης, Τούλα Σταυρακούδη