Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Καλλιτέχνες του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Σπετσών δημιουργούν

Καλλιτέχνες του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Σπετσών δημιουργούν

Πίνακες ζωγραφικής και πήλινα γλυπτά του Εργαστήριο Ζωγραφικής Σπετσών θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν το όμορφο νησί των Σπετσών έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

 

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής Σπετσών, μια ιδέα των ζωγράφων Αλέξανδρου Τσιρώνη και Ντέμης Τασιούλη, όπου πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε αγαπάει την τέχνη μπορεί να δημιουργήσει, άνοιξε τις πόρτες του στους κάτοικους του νησιού το 2008. Τους έδωσε έτσι την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την αντίληψη της δημιουργίας εικαστικού-ζωγραφικού έργου.

 

Από τότε, παρουσιάζει κάθε χρόνο τα έργα των ανθρώπων που έζησαν την εμπειρία της δημιουργίας και στα έργα τους αποτύπωσαν τους προβληματισμούς και τη χαρά της ολοκλήρωσης ενός έργου τέχνης.

 

Η φετινή έκθεση ζωγραφικής «Art on Spetses» λαμβάνει χώρα στο Λαογραφικό Εργαστήρι του νησιού (30μ. από το Ιστορικό Μουσείο Σπετσών - Ιωαννη Μέξη). Εκεί παρουσιάζονται έργα του ζωγράφου Αλέξανδρου Τσιρώνη και των μελών του εργαστηρίου Δήμητρας Κιούση, Ευαγγελίας Μπρατοπούλου, Θεοδώρας Κριεμάδη, Κατερίνας Μιχαλάκη και Χριστίνας Cowan Μυτιληναίου.

Σημαδούρα - Χ. Μυτιληναίου

Μουσαμάδες, χαρτόνια κουσέ, ακουαρέλες, κάρβουνο, μολύβι ακρυλικά και πηλός συνθέτουν θαλασσογραφίες, τοπία των Σπετσών, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γεωμετρικά σχήματα, ζώα, γλυπτά και ό,τι άλλο ενέπνευσε τους καλλιτέχνες , δημιουργώντας μία πολυμορφική και ενδιαφέρουσα έκθεση.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Μεγάλη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της διεθνούς φήμης γλύπτριας, Ναταλίας Μελά, που απόλαυσε τα έργα. Χορηγός των εγκαινίων ήταν το ζαχαροπλαστείο «Πολίτης» γνωστό για τα αμυγδαλωτά Σπετσών και τις παραδοσιακές συνταγές των γλυκών του που έχουν μείνει απαράλλακτες από το 1927.

 

Σχετικές ειδήσεις
Common Platforms: a Βlind Date Iran, Afghanistan, Syria, Greece, Argentina, Spain, Great Britain στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.10.2016 13:45
Ο Αντώνης Βολανάκης και η Ραφίκα Σαουίς ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν μία ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικής ονειροπόλησης για μόνιμους και περαστικούς κατοίκους. Πρώτος σταθμός ήταν ένα διαπολιτισμικό art residency με καλλιτέχνες που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, τοπικούς και από άλλα μέρη του κόσμου.
Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl
23.06.2016 12:21
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει από την την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 την ετήσια ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Καλών Τεχνών Art.Edu με τίτλο ‘Sui Generis’.
Έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην Artis Causa
06.06.2016 10:15
Καλλιτέχνες - φοιτητές (4ου-5ου έτους) του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκθέτουν στη γκαλερί Artis Causa.
Ο πόνος των άλλων: Έκθεση του ΣΤ' Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ στη Φωκίωνος Νέγρη 16
09.05.2016 13:38
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.