Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

10ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ

10ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ
Συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια και το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ , που θα γίνει και πάλι στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 6 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2007, συνεχίζει ακάθεκτο.

Συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια και το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, που θα γίνει και πάλι στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 6 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2007, συνεχίζει ακάθεκτο.

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν κινούνται στους θεματικούς άξονες: Πολιτικό Ντοκιμαντέρ, Εργασία, Μετανάστευση και Προσωπογραφίες.

Τα έργα προέρχονται από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, το Λίβανο, την Τουρκία, την Τυνησία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η ταινίας "Belle toujours" του Πορτογάλου σκηνοθέτη Manoel de Oliveira, που θα αποτελέσει την αφορμή για την καθιερωμένη συζήτηση στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εγκαινιάζει φέτος την νέα ενότητα "Οι κριτικοί προτείνουν".

Πρόκειται για μια ταινία που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί πρόταση του κριτικού κινηματογράφου Ανδρέα Τύρου, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ο οποίος θα συντονίσει τη συζήτηση

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται ακόμη συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera en Salonico, το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στις 21.00.

Επίσης, έκθεση με κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες των Σ. Αλμαλιώτη, Ν. Ανδρεάκου, Α. Βαζόπουλου, Γ. Κουζούνη, Ν. Νικολαϊδη, Μ. Παναγιωτόπουλου, Γ. Τουλιάτου, Β. Φαεινού και Μ. Χονδρογιάννη.

Και έκθεση με τίτλο "Ηθοποιοί με το πενάκι" σκίτσα Ελλήνων πρωταγωνιστών από το Γήση και τον Ορνεράκη, στο Παλαιό Μηχανουργείο, στο κέντρο του Λαυρίου.

Τέλος έκθεση ζωγραφικής της Julia Guerrero με τίτλο: "Από τη Μεσόγειο στη Λατινική Αμερική, εμπνεύσεις, πορτρέτα", επίσης στο Παλαιό Μηχανουργείο.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών–Παραγωγών Κινηματογράφου, την Εταιρία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας.

INFO
10ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ
6 - 9 Οκτωβρίου 2007
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Tel/Fax: 210 8253065
e-mail: sespk@otenet.gr

Σχετικές ειδήσεις
Προβολή του ντοκιμαντέρ AsiaQuest στο Booze Cooperativa
07.02.2017 10:37
Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ! Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.
Aπό το Καστελλόριζο στην Τένεδο: Προβολές ντοκιμαντέρ στο Νέο Πύργο
26.07.2016 12:38
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει την τιμή να φιλοξενεί το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στο Νέο Πύργο για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ από την κα Ειρήνη Σαρίογλου.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες, του Τάσου Γιαπουτζή στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 13:44
Ο Τάσος Γιαπουτζής, ξεκίνησε την προώθηση του νέου του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, με τίτλο Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες (When Dahlias Bend Down) η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.