Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Σπυριδούλα Μπάκα στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη

Η Σπυριδούλα Μπάκα στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη

Στις 17 Αυγούστου 2013 ξετυλίγεται μια μουσική συνεύρεση από τους Demo_Deux, ένα ντούο που είναι σε διαρκή μουσική αναζήτηση. Η εξαιρετική φωνή της Σπυριδούλας Μπάκα συνοδεύεται από τον Αναστάση Σαρακατσάνο στο πιάνο , τον Δημήτρη Βαρελόπουλο στην κιθάρα και τον Πέτρο Λαμπρίδη στο μπάσο .


Με εφόδια τις σημαντικές μουσικές τους γνώσεις και σπουδές εξερευνούν τις μουσικές παραδόσεις, αφομοιώνουν νέους ήχους στη μουσική τους και «συνομιλούν» με το ακροατήριό τους συμπαρασύροντάς το στο μουσικό τους ταξίδι στο καλό διαχρονικό ελληνικό τραγούδι, αλλά και σε μελωδίες από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και το διεθνή κινηματογράφο.

 

Σπυριδούλα Μπάκα, φωνή
Αναστάσης Σαρακατσάνος, πιάνο
Δημήτρης Βαρελόπουλος, κιθάρα - λαούτο
Πέτρος Λαμπρίδης, μπάσο
 

Demo_Deux
Οι Demo_Deux είναι ένα ντουέτο, που αποτελείται από τον Αναστάση Σαρακατσάνο στο πιάνο και τη Σπυριδούλα Μπάκα στη φωνή, συμπληρώνοντας μια δεκαετία μουσικής σύμπλευσης. Με εφόδια το πιάνο και τις φωνές τους εξερευνούν τις μουσικές παραδόσεις σε Ανατολή και Δύση με σκοπό να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς κάθε τόπου. Αποφοιτώντας και οι δύο από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης το 2001, ακολουθούν μια παράλληλη πορεία στο μουσικό χώρο, με συμμετοχές σε δισκογραφικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, η οποία τους οδηγεί σε μια άκρως δημιουργική συνεργασία το Δεκέμβριο του 2007. Στη διάρκεια των 5-6 χρόνων που ακολούθησαν, οι Demo_Deux υφαίνουν ένα μουσικό πρόγραμμα φτιαγμένο από μελωδίες που εκτείνονται στον ελλαδικό χώρο αλλά και τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τις χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης. Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται με μοναδικό στόχο να επικοινωνήσουν με το ακροατήριό τους και να το συμπαρασύρουν στο μουσικό τους ταξίδι.
Το εύρος του ρεπερτορίου αλλά και η ευελιξία του ίδιου του σχήματος δίνει στους Demo_Deux τη δυνατότητα να ξεπεράσουν γεωγραφικούς και πολιτισμικούς φραγμούς και τους καθιστά ικανούς να "συνομιλήσουν" με κάθε ακροατήριο, ανεξάρτητα από τον τόπο ή την περίσταση. Αποστολή τους, να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους σε κάθε χώρο που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε μια μουσική συνεύρεση, σε κάθε χώρο που μπορεί να λειτουργήσει ως σχεδία για το μουσικό τους ταξίδι. Κάθε τους ταξίδι δεν αποτελεί μόνο ευκαιρία να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους αλλά και αφορμή να έρθουν σε επαφή και να αφομοιώσουν νέους ήχους στη μουσική τους.

    
Σπυριδούλα Μπάκα, φωνή
Η Σπυριδούλα Μπάκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου της Παλλήνης και του τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με μαθήματα ανατολικής μουσικής και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού (Ωδείο Φίλιππος Νάκας), συμμετέχει από το 2003 συστηματικά στα σεμινάρια βουλγάρικου και τούρκικου τραγουδιού που διοργανώνει ο Ross Daly στην Κρήτη. Έχει συνεργαστεί με πλήθος σημαντικών μουσικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως είναι οι: Ross Daly, Λαβύρινθος, Saz Grubu, Ματ σε Δύο Υφέσεις, Takιm, Passed Isolated, Νίκος Γράψας, Γιώργος Χατζημιχελάκης, Δημήτρης Ψώνης, Σανάδες, Efren Lopez- Los Caminos de Serceci, Demo_Deux.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο: Θεοδώρα Μπάκα και Ιάσων Μαρμαράς
18.11.2016 16:46
Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Ιάσων Μαρμαράς εμφανίζονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "2016 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" στην Αγγλικανική εκκλησία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
Η Ile-de-France Youth Choir στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη
23.08.2016 13:13
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη κλείνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με th συναυλία της Ile-de-France Youth Choir, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στη Σαντορίνη.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Επιστροφή στην Εδέμ: Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
22.07.2016 15:12
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για μια συναυλία βιβλικής σημασίας, ένα μουσικό ηδύποτο μέσα στα δέντρα.
Καλοκαίρι 2016 με μουσική στον Κήπο του Μεγάρου
01.06.2016 12:39
Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.