«Η καλύτερη συναυλία του καλοκαιριού». Έτσι χαρακτηρίστηκε η συναυλία «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι» που δόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην Κεφαλλονιά, στο Δημοτικό Στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής» Αργοστολίου, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, παρουσιάζεται το καλύτερο, το πιο μεστό, το πιο δυνατό πρόγραμμα του Θάνου Μικρούτσικου. Η συναυλία οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ).

Η ιδέα ξεκίνησε με τα λαϊκά τραγούδια, που έχει γράψει κατά καιρούς ο συνθέτης, αλλά διευρύνθηκε με τραγούδια που έχουν πολιτικό πρόσημο, έτσι ώστε ο τίτλος του προγράμματος να αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

Έτσι κι αλλιώς, στη σημερινή βαρβαρότητα πολιτικά τραγούδια όπως το “Άννα μην κλαις”, το “Ανεμολόγιο”, η “Ελένη”, θεωρούνται από όλους τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

Λαϊκά τραγούδια λοιπόν αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος, σε ποίηση και στίχους Μπέρτολτ Μπρεχτ, Βολφ Μπίρμαν, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου, Κώστα Τριπολίτη, Κώστα Λαχά, Οδυσσέα Ιωάννου, Λίνας Νικολακοπούλου, Λάκη Λαζόπουλου και Μπάμπη Τσικληρόπουλου θα παρουσιαστούν στο Αργοστόλι την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Τα τραγούδια θα αποδοθούν από μία θαυμάσια ορχήστρα με επικεφαλής τον σπουδαίο Θύμιο Παπαδόπουλο, τους σολίστ Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Άκη Γαβαλά, Γιάννη Σινάνη, Γιάννη Γρυπαίο και από τρεις από τις σημαντικότερες φωνές που διαθέτει σήμερα ο τόπος μας.

Γιάννης Κότσιρας ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής της νεώτερης γενιάς με εξαιρετική φωνή και απίστευτη σκηνική παρουσία.

Δημήτρης Μπάσης η πιο ρωμαλέα λαϊκή φωνή που έχει βάλει πλώρη για πολύ σπουδαία πράγματα.

Ρίτα Αντωνοπούλου η σημαντικότερη γυναικεία φωνή της τελευταίας δεκαετίας πολυφασματική με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία ικανή να μεταφέρει αυτομάτως το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό και να το απογειώνει.