Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Το ταξίδι της μάσκας, έκθεση της Σοφίας Οικονομάκη στο ΑΕΝΑΟΝ

Το ταξίδι της μάσκας, έκθεση της Σοφίας Οικονομάκη στο ΑΕΝΑΟΝ

Η πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Σοφίας Οικονομάκη με τίτλο Το ταξίδι της μάσκας παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ, με είκοσι ένα μεγάλα τελάρα και δεκαοκτώ μικρά έργα. Είναι το εικαστικό καταστάλαγμα ενός ταξιδιωτικού οδοιπορικού σε είκοσι μία μακρινές χώρες σε τρεις ηπείρους στη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.

 

Στα έργα της Σοφίας Οικονομάκη πάντα εντάσσεται και μια ανθρώπινη φιγούρα. Πολλά και ποικίλα στοιχεία δίνουν το στίγμα της κάθε χώρας, αλλά το κυρίαρχο στοιχείο είναι η τοπική μάσκα που κινείται ελεύθερα στην επιφάνεια του έργου προς κάθε κατεύθυνση, δίνοντας τη δυνατότητα στον θεατή αξιολογώντας διαφορετικά τα στοιχεία να τροποποιεί τη σύνθεση του έργου και να καταθέτει τη δική του πρόταση.

 

Η Σοφία Οικονομάκη ξεκίνησε τα μαθήματα ζωγραφικής κοντά στον ζωγράφο Αντώνη Απέργη και συνέχισε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με δασκάλους τον Βαγγέλη Δημητρέα και τη Νίκη Λοϊζίδου.

Διδάσκει στη μέση εκπαίδευση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες
10.06.2016 12:15
Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.
Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης: έκθεση στο metamatic:taf
24.05.2016 15:03
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου.
Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι
06.05.2016 14:54
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».
Στο δρόμο της μάσκας: έκθεση στη γκαλερί του Black Duck
15.02.2016 13:19
Μια απόπειρα περιπλάνησης στον γοητευτικό κόσμο της Μάσκας επιχειρεί το Black Duck Multiplarte και οργανώνει στην γκαλερί του την έκθεση με τίτλο « Στο δρόμο της μάσκας», από 18 Φεβρουαρίου μέχρι 13 Μαρτίου, με τη συμμετοχή τεσσάρων δημιουργών.