Για όγδοη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου», και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, διοργανώνεται συναυλία κλασικής μουσικής με την Ορχήστρα Musica Vitae από τη Σουηδία.

Η Ορχήστρα, που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Τήνο, υπό το φως της πιο λαμπερής πανσελήνου του χρόνου, θα παρουσιάσει έργα του Nino Rota, του συνθέτη των διασημότερων soundtrack, που σφράγισε τον παγκόσμιο κινηματογράφο, του Wilhelm Stenhammar, ενός από τους σπουδαιότερους Σουηδούς συνθέτες, του επαναστάτη του tango Astor Piazzolla, και του Giuseppe Verdi, τιμώντας την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού συνθέτη.

Mε λατινικό όνομα, που αποκαλύπτει τον βασικό στόχο της Ορχήστρας, να αναπτύσσει και να κρατά ζωντανό το ρεπερτόριο για ορχήστρες εγχόρδων, η Musica Vitae από τη Σουηδία, παρουσιάζει κλασσικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, δίνοντας όμως παράλληλα έμφαση στα σύγχρονα έργα, γραμμένα από καθιερωμένους και διάσημους συνθέτες, αλλά και από φοιτητές των Ακαδημιών Μουσικής. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Ορχήστρας, είναι πως επιδιώκει τη σύμπραξη της κλασικής μουσικής με σύγχρονες μορφές τέχνης, προσελκύοντας όλο και περισσότερο νεανικό κοινό.

Έχοντας συνεργαστεί με διεθνώς καταξιωμένους σολίστ και διευθυντές ορχήστρας, με συμμετοχές σε αξιόλογα φεστιβάλ και αμέτρητες περιοδείες, με 20 περίπου cd στο βιογραφικό της, και δύο υποψηφιότητες για τα σουηδικά Grammy, η Musica Vitae συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες ορχήστρες της διεθνούς μουσικής σκηνής. 

Ο Σουηδός βιολονίστας και μαέστρος Fredrik Burstedt, έχει σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας πλάι σε διεθνώς καταξιωμένα ονόματα, όπως  Alan Gilbert, Jukka-Pekka Saraste, Esa-Pekka Salonen, Daniel Harding και Stefan Solyom μεταξύ άλλων. Έχει συνεργαστεί με Ορχήστρες και σολίστ από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ, το 2012, τιμήθηκε με το Βραβείο Herbert Blomstedt από την Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Σουηδίας.

Σολίστ: Dorota Siuda, βιολί
 
Μουσική Διεύθυνση: Fredrik Burstedt