Στις 16 Αυγούστου 2013 ο Δημοτικός Χώρος Τεχνών (Δημοτική Πινακοθήκη) Πάρου, στην Παροικιά, εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «Στην αύρα των μορφών και των χρωμάτων», που διοργανώνει και επιμελείται η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου, με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη της Αντιδημάρχου και υπεύθυνης των πολιτιστικών εκδηλώσεων κ. Άννας Κάγκανη.

Τα παρουσιαζόμενα ζωγραφικά & γλυπτά έργα, παραστατικά με κυρίαρχο θέμα την ανθρώπινη φιγούρα, είναι οι επιλογές του φετεινού καλοκαιριού της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5», για τη συγκεκριμένη έκθεση.

Πρόκειται για ολόσωμες φιγούρες και για προσωπογραφίες, άλλοτε αποτυπωμένες σε καμβά, άλλοτε σε χαρτί & άλλοτε βγαλμένες μέσα από το μάρμαρο, ως γλυπτά, που λειτουργούν όλες ως συλλαβές μιας εξελικτικής διαδικασίας, προβάλλοντας τη διαφορετικότητα της αισθητικής & της ματιάς των δημιουργών τους. Διαφορετικότητα στη γραφή, στην τεχνική και στην εκτέλεση αλλά και στο αποτέλεσμα, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στο θεατή, μια σειρά από ποικίλα οπτικά ερεθίσματα.

Στην συγκεκριμένη έκθεση η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» παρουσιάζει είκοσι ζωγράφους και έναν γλύπτη. Πρόκειται για 20 + 1 σημαντικούς καλλιτέχνες, που εκπροσωπούν χρονολογικά 3 γενιές, με αξιολογότατη προσφορά στη σύγχρονη Ελληνική Τέχνη.

Τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της Πάρου, όσο και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, στην ωραιότατα ανακαινισμένη πρώην οικία Δημητρακόπουλου & σήμερα Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου, ένα ενδεικτικό πανόραμα της τρέχουσας εικαστικής παραγωγής.

 

Η έκθεση ενστάσσεται στο πλαίσιο του «εκτός αιθούσης» εκθεσιακού προγράμματος της γκαλερί, που έχει στόχο την επικοινωνία τρέχουσας και αξιόλογης εικαστικής δράσης, σε πόλεις εκτός της Αθήνας, όπου μόνιμα λειτουργεί και δραστηριοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5». Είναι η συνέχεια των σημαντικών εκθέσεων που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια, στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (2010), στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» (2011) & στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας (2012).

 

 

Συμμετέχουν οι:

Δάφνη Αγγελίδου, Δημήτρης Αναστασίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σταμάτης Ζέρβας, Canuto Kallan, Ηλίας Κασσελάς, Ιωάννα Καφίδα, Νίκος Κόνιαρης, Αντώνης Κοσμαδάκης, Martin Krastev, Δημήτρης Κρέτσης, Νίκος Κυριακόπουλος, Βασίλης Λιαούρης, Θαλής Παπακωνσταντίνου, Φάνης Παρασκευουδάκης, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Θανάσης Ραχούτης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Αντώνης Σμυρνιός, Αμαλία Φερεντίνου  & ο Έκτωρ Παπαδάκης.