Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Στην αύρα των μορφών & των χρωμάτων, έκθεση στο Δημοτικό Χώρο Τεχνών Πάρου

Στην αύρα των μορφών & των χρωμάτων, έκθεση στο Δημοτικό Χώρο Τεχνών Πάρου

Στις 16 Αυγούστου 2013 ο Δημοτικός Χώρος Τεχνών (Δημοτική Πινακοθήκη) Πάρου, στην Παροικιά, εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «Στην αύρα των μορφών και των χρωμάτων», που διοργανώνει και επιμελείται η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου, με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη της Αντιδημάρχου και υπεύθυνης των πολιτιστικών εκδηλώσεων κ. Άννας Κάγκανη.

 

Τα παρουσιαζόμενα ζωγραφικά & γλυπτά έργα, παραστατικά με κυρίαρχο θέμα την ανθρώπινη φιγούρα, είναι οι επιλογές του φετεινού καλοκαιριού της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5», για τη συγκεκριμένη έκθεση.

Πρόκειται για ολόσωμες φιγούρες και για προσωπογραφίες, άλλοτε αποτυπωμένες σε καμβά, άλλοτε σε χαρτί & άλλοτε βγαλμένες μέσα από το μάρμαρο, ως γλυπτά, που λειτουργούν όλες ως συλλαβές μιας εξελικτικής διαδικασίας, προβάλλοντας τη διαφορετικότητα της αισθητικής & της ματιάς των δημιουργών τους. Διαφορετικότητα στη γραφή, στην τεχνική και στην εκτέλεση αλλά και στο αποτέλεσμα, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στο θεατή, μια σειρά από ποικίλα οπτικά ερεθίσματα.

 

Στην συγκεκριμένη έκθεση η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» παρουσιάζει είκοσι ζωγράφους και έναν γλύπτη. Πρόκειται για 20 + 1 σημαντικούς καλλιτέχνες , που εκπροσωπούν χρονολογικά 3 γενιές, με αξιολογότατη προσφορά στη σύγχρονη Ελληνική Τέχνη.

Τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της Πάρου, όσο και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, στην ωραιότατα ανακαινισμένη πρώην οικία Δημητρακόπουλου & σήμερα Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου, ένα ενδεικτικό πανόραμα της τρέχουσας εικαστικής παραγωγής.

 

Η έκθεση ενστάσσεται στο πλαίσιο του «εκτός αιθούσης» εκθεσιακού προγράμματος της γκαλερί , που έχει στόχο την επικοινωνία τρέχουσας και αξιόλογης εικαστικής δράσης, σε πόλεις εκτός της Αθήνας, όπου μόνιμα λειτουργεί και δραστηριοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5». Είναι η συνέχεια των σημαντικών εκθέσεων που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια, στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (2010), στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» (2011) & στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας (2012).

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμμετέχουν οι:

Δάφνη Αγγελίδου, Δημήτρης Αναστασίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σταμάτης Ζέρβας, Canuto Kallan, Ηλίας Κασσελάς, Ιωάννα Καφίδα, Νίκος Κόνιαρης, Αντώνης Κοσμαδάκης, Martin Krastev, Δημήτρης Κρέτσης, Νίκος Κυριακόπουλος, Βασίλης Λιαούρης, Θαλής Παπακωνσταντίνου , Φάνης Παρασκευουδάκης, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Θανάσης Ραχούτης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Αντώνης Σμυρνιός, Αμαλία Φερεντίνου  & ο Έκτωρ Παπαδάκης.

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Details_: Εικαστική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
14.11.2016 12:14
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη με τίτλο Details_.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).