Η Feelgood παρουσιάζει την κωμωδία του Seth Rogenμε τίτλο “This is the end”, που θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013.

 

Το πάρτι θα τελειώσει με το τέλος του κόσμου

Αν μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το είδος της κωμωδίας είναι οι ηθοποιοί να τολμούν να τσαλακωθούν τότε το “This is the end” ξεπερνά κάθε προσδοκία χάρη σε ένα πραγματικό αστείο εύρημα με τους πιο υποσχόμενους σταρ του Χόλυγουντ να παριστάνουν τους εαυτούς τους σε κάθε άλλο παρά κολακευτικές καταστάσεις. ToThis is the end” δεν κάνει διακρίσεις και προσφέρει ένα εξωφρενικό, αθυρόστομο, ξεκαρδιστικό και μακάβριο θέαμα που δεν σέβεται καμία διασημότητα, συμπεριλαμβανομένων των James Franco, Jonah Hill, Emma Watson και Rihanna. Το βλάσφημο συγγραφικό δίδυμο των Seth Rogen και Evan Goldberg που έχουν ξεχωρίσει για τα σενάριο των Superbad και Pineapple Express, συνεργάζονται στο σενάριο, ενώ σκηνοθετούν για πρώτη φορά. Και η τρέλα τους είναι ολοφάνερη.

 

Σύνοψη:

‘Εξι φίλοι (James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Danny McBride, Craig Robinson, Jay Baruchel) παγιδεύονται στο σπίτι καθώς περίεργες βιβλικές καταστροφές σαρώνουν το Λος Άντζελες. O κόσμος γύρω τους καταρρέει, οι προμήθειες τους λιγοστεύουν και ο εκνευρισμός από την ασφυκτική συμβίωση γίνεται όλο και πιο έντονος. Η φιλία τους δοκιμάζεται τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και έξω, όταν τελικά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σπίτι και να τα βγάλουν πέρα με το τέλος του κόσμου.

Διάρκεια: 107’

 

James Franco

Έχει δηλώσει ότι δεν δίστασε καθόλου να συμμετάσχει στην ταινία, από τη στιγμή που ήταν δουλειά των Rogen και Godlberg. «Υποδυόμαστε ακραίες εκδοχές του εαυτού μας και μόνο τον Seth και τον Goldberg θα μπορούσα να εμπιστευτώ. Η αποτύπωση τους είναι αστεία. Φυσικά δεν ταυτίζομαι, αλλά είναι μια εκδοχή του εαυτού μου. Είναι η δική τους εκδοχή και είναι αστεία».

 

Jonah Hill

Σχετικά με τη συμμετοχή του στην ταινία ο Jonah Hill δηλώνει: «Οι ηθοποιοί είναι εύκολοι στόχοι, οπότε νομίζω ότι είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί, να έχουμε χιούμορ και να μην παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Ο ρόλος μου είναι πολύ επιτηδευμένος. Για αυτό ήθελα να φοράω ένα τεράστιο διαμαντένιο σκουλαρίκι στην ταινία».

 

Seth Rogen

Ο ηθοποιός σχολιάζει για τον ρόλο του: «Είναι δειλός και λέει σε όλους αυτά που θέλουν να ακούσουν προς όφελος του. Είναι σίγουρα ο λιγότερο αστείος χαρακτήρας στην ταινία, όλοι οι υπόλοιποι είναι εντελώς παλαβοί. Θα μου άρεσε να παίζω έναν πιο τρελό τύπο, αλλά ήταν σωστό για την ταινία να είμαι ο συναισθηματικός πυρήνας».

 

Danny McBride

Πόσο διαφορετικός είναι στην πραγματικότητα ο Danny McBride; «Στην πραγματική ζωή είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί. Στην ταινία, ξυπνάω μέσα σε μια μπανιέρα και καπνίζω πολύ. Υπάρχει κάποια διαφορά», λέει ο ηθοποιός. Όσο για τον ρόλο του και το γεγονός ότι καταλήγει στον κανιβαλισμό: «Δεν νομίζω ότι ο χαρακτήρας μου έχει ελαττώματα. Προσπαθεί απλά να επιβιώσει. Αυτό δεν μπορεί να του το προσάψει κανείς».

 

Jay Baruchel

O Baruchel πιστεύει για τον ρόλο του ότι «μόνο αρνητικά πράγματα έχει να πει για τη βιομηχανία του θεάματος. Είναι η φωνή της λογικής, αλλά και τελείως ξενέρωτος. Μακάρι να μην πίστευα ότι ο χαρακτήρας μου είναι καλύτερος από των υπόλοιπων, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω».

 

Craig Robinson

«Ο πραγματικός μου εαυτός θα αντιμετώπιζε πολύ πιο έξυπνα αυτή την κατάσταση. Από την άλλη, ο χαρακτήρας μου είναι ο μόνος που κάνει μια πραγματική αλλαγή. Ξεκινάει σαν κόπανος και στην πορεία βελτιώνεται».

 

Credits:

Σκηνοθεσία: Seth Rogen, Evan Goldberg

Σενάριο: Seth Rogen, Evan Goldberg

Παραγωγή: Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver

Παίζουν: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson, Michael Cera, Emma Watson

ΔιεύθυνσηΦωτογραφίας: Brandon Trost

Μοντάζ: Zene Baker