Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Προμηθέας Δεσμώτης, στη Μικρή Επίδαυρο

Προμηθέας Δεσμώτης, στη Μικρή Επίδαυρο

Το Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών παρουσιάζει τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Παναγιώτη Καρούσου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου 

 

την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 20.00.

Πρόκειται για μία όπερα το λιμπρέτο της οποίας είναι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου βασισμένο στην τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη

 

 

Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος

Ιώ / Θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο

Βία: Κατερίνα Οικονομοπούλου, μέτζο-σοπράνο

Ωκεανός/Ερμής: Ντίνος  Καλύβας, τενόρος  

Δίας: Παναγιώτης Καρούσος, βαρύτονος

Δανάη Κιουπούρογλου, φλάουτο

Βιβή Κλεισούρα, πιάνο

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών

 

 

Ιστορικό του έργου Προμηθεύς:

 

Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 2004 και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000. Το 1998 παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες στο Beverly Hills City Hall. Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη στα Αγγλικά με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον.

 

Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στα Δημοτικά θέατρα Αργοστολίου, Ληξουρίου, Ιθάκης, Χολαργού, Χαλκίδας, στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός, στην Παλαιά Βουλή , στο Θέατρο Βεάκειο και στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων.

 

Ο Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης κ. Παναγιώτης Καρούσος, έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Καναδά, και την Κυβέρνηση του Κεμπέκ για την προσφορά του στην τέχνη.

 

Ο Παναγιώτης Καρούσος έχει καθιερωθεί στον Καναδά και ΗΠΑ ως ένας μεγαλοφυής συνθέτης.

 

Η συνθέσεις του διάχυτες από πληθωρικό ρομαντισμό, και λυρική έξαρση, μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό μυστηριακό κόσμο. Η μουσική του Παναγιώτη Καρούσου για τον «Προμηθέα Δεσμώτη» έχει χαρακτηριστεί Θεία.

 

Σχετικές ειδήσεις
Πόσο Μόνος είναι αυτός ο Μάκης… με τον Παναγιώτη Κούδα στο BlackBox
27.09.2016 15:22
Ο Παναγιώτης Κούδας, σ’ ένα απολαυστικό stand up comedy, στη 3η solo παράσταση, Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης..., τις Κυριακές 2, 9, 16 και 23 Οκτωβρίου 2016 στις 21:30, στο θέατρο Black Box.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη στο θέατρο Πέτρας
23.09.2016 14:01
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη σε μίνι περιοδεία
15.09.2016 13:43
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ανάπτυξης “Θερμοπύλες”, στις 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας και στις 7, 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!