Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Χρήστος Αντωναρόπουλος-ΗΜΙ-ΦΩΣ ΙΙΙ: Έκθεση στo Divani Apollon Palace & Thalasso

Χρήστος Αντωναρόπουλος-ΗΜΙ-ΦΩΣ ΙΙΙ: Έκθεση στo Divani Apollon Palace & Thalasso

H Kapopoulos Fine Arts και το Divani Apollon Palace & Thalasso παρουσιάζουν την έκθεση του Χρήστου Αντωναρόπουλου με τίτλο «Ημί-φως ΙΙΙ» στο lobby του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso.

 

Απαράμιλλος  πρωταγωνιστής των έργων του Χρήστου Αντωναρόπουλου,  είναι το ηλεκτρικό, τεχνητό, ανθρώπινο φως σε χαμηλούς τόνους, το οποίο ο Χρήστος Αντωναρόπουλος προτίμησε από το φυσικό, θείο, εκτυφλωτικό, δυνατό φως της αλήθειας. Με μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη τεχνική ρίχνει πέπλο μυστηρίου ή μάλλον αποκαλύπτει τις σκιές που υπάρχουν ακόμη και σε εικόνες με σταθμισμένη αξία στο πέρασμα του χρόνου. Τοποθετεί το βλέμμα μας μέσα και πίσω από το κάδρο, μας προτρέπει να δούμε αλλιώς. Ακόμη και η γλώσσα παραπλανάται. Ημι-φως, ειμί-φως, ή μη φως.

«Στο ημίφως οι αμαρτίες χορεύουν αγκαλιά με το μυστήριο και γοητεύονται από την παρανομία. Σε μια ατμόσφαιρα αναμονής, όπου όλα μπορούν να συμβούν και το απρόβλεπτο γίνεται ζητούμενο και θεμιτό», σημειώνει ο ίδιος ο ζωγράφος.   

Ο Αντωναρόπουλος γίνεται εικονοκλάστης των ειδώλων της λαϊκής κουλτούρας. Σαν να δανείζεται από το παρελθόν της τηλεόρασης τη σάρωση και τη μετασκευάζει σε γρίλιες για να κρυφοκοιτάξουμε όσα δεν είδαν τα μάτια μας . Κάθε εγχάραξη, κάθε τομή και μια ουλή στο σώμα των βεβαιοτήτων μας. Ένας άλλος κόσμος πιο γοητευτικός, με θροΐσματα  όχι ήχους,  ψιθύρους χωρίς κραυγές, με ανείπωτες διαμαρτυρίες  όχι δηλώσεις, με εκκωφαντικές σιωπές, σκέψεις και επιθυμίες που τις ανακουφίζει η μέσα και έξω νύχτα.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης δίνει κινηματογραφική χροιά στα έργα του, όπου λαμπεροί, all time classic αστέρες του Χόλιγουντ, εμφανίζονται να τα πίνουν στο ημίφως σε ατμοσφαιρικά μπαρ, ή να «συνωμοτούν» σε σκοτεινές προβλήτες λιμανιών, δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα, με φόντο σκοτεινές μητροπόλεις. Κι ακόμα οι Καρυατιδες μετατρέπονται σε τοπ μόντελ της σύγχρονης εικονολατρίας, ο νεκρός Τσε Γκεβάρα σε αποκαθηλωμένο Εσταυρωμένο μιας ηττημένης επανάστασης και το Μυστικό Δείπνο σε Παρέα των 12 από την οποία απουσιάζει ο Ιούδας. Γιατί ο Ιούδας είναι απέναντι. O Χρήστος Αντωναρόπουλος, προτείνει μια νέα γεωγραφία τόπων, ανθρώπων, σχέσεων, αντικειμένων.

Σχετικές ειδήσεις
Ετερόκλητες Συγγένειες, έκθεση του Χρήστου Αθηναίου στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.12.2016 13:36
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους κυρίως εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00 η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Αθηναίου, με τίτλο Ετερόκλητες Συγγένειες.
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Αφαίρεση, απόκρυψη & αποκάλυψη: έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν στο Radisson Blu Park hotel
19.10.2016 10:54
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 20.00, η διεύθυνση του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, Athens στα πλαίσια του αφιερώματος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και με αφορμή τον εορτασμό των 40 ΧΡΟΝΩΝ από την ίδρυση του ξενοδοχείου, παρουσιάζει την έκθεση δύο μεγάλων καλλιτεχνών, του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.