Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Circus, του Τσάρλι Τσάπλιν στο Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς

Circus, του Τσάρλι Τσάπλιν στο Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι ιδιαίτερα περήφανο κάθε χρόνο για τις μουσικές προβολές του - τις προβολές εκείνες, δηλαδή, στις οποίες παρουσιάζουμε μία αγαπημένη μας βωβή ταινία από τον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο κινηματογράφο με πρωτότυπη μουσική , γραμμένη ειδικά για την εκδήλωσή μας.

 

Τηρώντας την ξεχωριστή αυτή παράδοση, την Τρίτη 30 Ιουλίου στο θερινό Κινηματογράφο της Ταινιοθήκης Λαΐς και ώρα 21.00 σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε σε μία βραδιά γεμάτη μουσική και τη μαγεία του μαέστρου Τσάρλι Τσάπλιν, με την προβολή της ταινίας του «Τσίρκο» και την μουσική επένδυση των HisMajestytheKingofSpain.

 

H προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, ενώ η Fischer θα είναι μαζί μας προσφέροντας άφθονη παγωμένη μπύρα.

 

Η ταινία:

Βάζοντας τη δημοφιλή φιγούρα του Αλητάκου να εισχωρεί στο μικρόκοσμο ενός τσίρκου και να επιφέρει την ανατροπή, ο Τσάπλιν υπογράφει στα 1928 ένα πραγματικό κομψοτέχνημα του χιούμορ. Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ «Τσίρκο» παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του, και θα προβληθεί συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από το συγκρότημα των His Majesty the King of Spain. Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ «Τσίρκο» παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του, και θα προβληθεί συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από το συγκρότημα των His Majesty the King of Spain.

 

His Majesty the King of Spain:

OιΗis Majesty the King of Spain είναιτο project τουνεαρούτραγουδοποιούΝεκτάριουΚουβαρά. H σχεδόν εμμονική προσήλωση στο πρώτο επίπεδο ακρόασης, η έντονη χρήση του στοιχείου της επανάληψης και η έμφυτη απέχθεια προς καθετί κυνικό, λειτουργούν σαν άλλοθι για την κατάταξη των συνθέσεών του στην ευρύτερη κατηγορία της Pop, παρά τη συχνή ενσωμάτωση Blues και Folk στοιχείων.


Σχετικές ειδήσεις
Ο κύριος Βερντού (1947), του Τσάρλι Τσάπλιν στο Σχολείο του Σινεμά
30.09.2016 12:01
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00 θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο στο Σχολείο του Σινεμά, η αναρχική, καθηλωτική, αριστουργηματική δημιουργία του Τσάρλι Τσάπλιν “Ο κύριος Βερντού (1947)”.
Αύγουστος στον θερινό «Λαΐς» της Ταινιοθήκης!
05.08.2016 16:22
Ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας, το «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, συνεχίζει το καλοκαίρι με ένα πλούσιο και απόλυτα σινεφίλ πρόγραμμα για όλα τα γούστα, όλο τον Αύγουστο!
Ελληνικός κινηματογράφος στα Αισχύλεια 2016
02.08.2016 13:22
Τα Αισχύλεια 2016 παρουσιάζουν όπως κάθε χρόνο την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, με έξι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν από τις 26 Αυγούστου 2016 στον θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας.
No Man is an Island, του Tim De Keersmaecker στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς
29.06.2016 10:29
Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα προβληθεί η ταινία No Man is an Island, ένα ντοκιμαντέρ του Tim De Keersmaecker, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Πολιτικό Σινεμά.
Καλοκαίρι με σινεμά στο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης!
23.06.2016 13:31
Ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας, το «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, υπόσχεται και για φέτος το καλοκαίρι ένα πλούσιο και απόλυτα σινεφίλ πρόγραμμα για όλα τα γούστα.