Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

To. Be: Έκθεση στη Σίφνο

To. Be: Έκθεση στη Σίφνο

Η γκαλερί «Γιομιστή Κεφαλή» στη Σίφνο παρουσιάζει την έκθεση «To.Be» στην οποία λαμβάνουν μέρος πολλοί ενδιαφέροντες καλλιτέχνες και θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο τον μήνα Αύγουστο.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

TO.BE (Τόκυο- Βερολίνο)

 

Πρόκειται για μια εικαστική ομάδα καλλιτεχνών με δύο πόλους, την Ευρώπη και την Ανατολή. Οι καλλιτέχνες αυτών των δύο πόλων συναντώνται εικαστικά σε έναν κοινό τόπο, τη Μεσόγειο. Ζουν, ανταλλάσουν ιδέες, δημιουργούν κι εφαρμόζουν από κοινού projects στην Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ελλάδα, με την Ελλάδα να αποδεικνύεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ανατολής κι ευρώπης.

 

 Η ομάδα TO. BE. συνδυάζει έργα πολυποίκιλων εικαστικών μέσων, όπως ζωγραφική, εγκαταστάσεις, βίντεο και ακουστικά έργα, στοχεύοντας έτσι στο να δώσει το έναυσμα και να καλλιεργήσει την αντίληψή μας όσον αφορά στην οικειότητα, τα φυσικά φαινόμενα, την αντίληψη μεταξύ του γνωστού και του άγνωστου, αλλά και την υπαρξιακή αγωνία των ατόμων στην σύγχρονη κοινωνία. Όλα τα έργα διακατέχονται από μια κοινή αγάπη, ενδιαφέρον κι αγωνία για το μέλλον της ανθρωπότητας σε σχέση με το αστικό και το φυσικό περιβάλλον . Ο ίδιος ο τίτλος TO.BE είναι περισσότερο μια ευχή για συνέχεια.

 

Η έκθεση φιλοξενείται στην Σίφνο, στην γκαλερί Γιομιστή Κεφαλή, που ανήκει στους Φρίξο Πολενάκη, Γιώργο Ραχιώτη και Γιάγκο Βαζματζόγλου. Για ολόκληρο τον Αύγουστο, διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα “μεταφυτεύσουν” την δική τους σύγχρονη εικαστική σύλληψη του κόσμου στην καρδιά του αρχαίου Κυκλαδικού πολιτισμού.

 

Artists:

Stelios Alexakis,

Dimitrios Antonitsis,

Dionisis Christofilogiannis,

Radu Cioca,

Olaf Hajek,

Leonidas Giannakopoulos,

Elias Kafouros,

Linda Havenstein,

Taku Hisamura,

Ioana Daniela Iacob,

Kanako Ishii,

Ryusuke Kido,

Kanta Kimura,

Eva Mitala,

Javier Ramirex,

Yukihiro Taguchi & Minoru Sano,

Naomi Takaki,

Kanella Tragousti,

Tomoyuki Ueno,

Versaweiss,

Diamantis Sotiropoulos,

Sifis Lykakis,

Zoi Gaitanidou,

Annelliesse Popescu

 

Curated by: Ourania Panoutsou

Σχετικές ειδήσεις
Οι Ναΐφ: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
04.11.2016 14:22
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στις 12.00 εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ομαδική εικαστική έκθεση «ΟΙ ΝΑΪΦ». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.
Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος: Έκθεση των Doug Patterson & Tim Vyner στο Βελιγράδι
17.08.2016 14:24
Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών (22-27 Αυγούστου 2016), παρουσιάζει στο Βελιγράδι την Έκθεση ζωγραφικής των Βρετανών ζωγράφων Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος».
«Ai Weiwei at Cycladic»: Ξεναγήσεις για το κοινό τον Αύγουστο
01.08.2016 16:29
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεχίζει τις ξεναγήσεις για το κοινό στην έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» και τον Αύγουστο. Ειδικότερα, τις Πέμπτες 4,11,18 και 25 Αυγούστου και ώρα 18.30, οι επισκέπτες, με το εισιτήριο εισόδου, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη και ακτιβιστή.
Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο: παρουσίαση βιβλίου και έκθεση του Κρίστιαν Μπρέσνεφ
17.05.2016 11:44
Οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα μας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο». Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε στη Σίφνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.