Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Cie Projet 11 / Γιάννης Μανταφούνης & May Zarhy – Pausing, στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Cie Projet 11 / Γιάννης Μανταφούνης & May Zarhy – Pausing, στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Έχοντας χορέψει με το NDT και τον Ουίλλιαμ Φορσάϊθ, ο εξαιρετικά ταλαντούχος Γιάννης Μανταφούνης δεν χρειάζεται συστάσεις.

 

Τα τελευταία χρόνια συνδημιουργεί με τον Φαμπρίς Μαζλιά και τη Μέυ Ζαρύ. Το Pausing είναι ένα ντούο που χορογράφησε και ερμηνεύει μαζί με τη Μέυ Ζαρύ μόνο, στο πλαίσιο του νέου σχήματός τους. Μέσα σ' έναν λευκό χώρο οι δυο τους χτίζουν με τα σώματά τους αλλεπάλληλες εικόνες συνειρμικά, με χιούμορ, σουρεαλιστικά, μα πάντα ξεκινώντας από την καθαρή κίνηση. Το Pausing είναι μια παράσταση για τη στιγμιαία επαφή μας με το εφήμερο, για το άρωμα της ποίησης που θα μας διαφεύγει πάντα...

 

Ιδέα, Σκηνοθεσία και Ερμηνεία: Γιάννης Μανταφούνης, May Zarhy

Καλλιτεχνική συνδρομή: Ελπίδα Ορφανίδου

Μάνατζερ: Mélanie Fréguin

 

Παραγωγή: Ομάδα Projet 11

Με την υποστήριξη των: KAT, Ville de Genève, République et Canton de Genève, Fondation Nestlé pour l’Art, Fondation Ernst Göhner, Fonds Mécénat SIG, Modul-Dance στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Hellerau - European Center for the Arts (Δρέσδη).

Σε συνεργασία με: Théâtre de l’Usine Genève, Theaterhaus Gessnerallee Zürich, Dampfzentrale Bern, Kaserne Basel, Südpol Luzern, Théâtre Sevelin 36 Lausanne, στο πλαίσιο του fonds des programmateurs / Reso-Réseau Danse Suisse, και με τη στήριξη της Pro Helvetia.

 

Παραχώρηση χώρων προβών: Cie Neopost Ahrrrt, studio 44/Cie Gilles Jobin, ADC Genève

Ευχαριστίες στον Jean-Michel Broillet

Σχετικές ειδήσεις
Manual Solos, της Ίριδας Καραγιάν στο Θέατρο Πόρτα
27.01.2017 12:39
Η Ίρις Καραγιάν παρουσιάζει στο Πόρτα τη νέα της δημιουργία, το Manual Solos, συνεχίζοντας την παρουσίαση χορευτικών παραστάσεων στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.
«Europium» – RootlessRoot: Μια σχεδία για το ασταθές μέλλον της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
22.07.2016 11:35
Το πρόγραμμα του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 με το Europium των Λίντας Καπετανέα & Jozef Fruček / RootlessRoot, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Οpus, του Χρήστου Παπαδόπουλου στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
15.07.2016 14:09
Ο νέος και ανερχόμενος χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος, με την ομάδα του Λέων και Λύκος, παρουσιάζει στις 17 και 18 Ιουλίου 2016 στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζει την δεύτερη χορογραφική δουλειά του με τίτλο "OPUS".
Ευαγγελία Κολύρα & Άρτεμις Λαμπίρη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
14.07.2016 13:17
Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι παραστάσεις 10,000 LITRES της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΛΥΡΑ και ME ON TOP της ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ.