Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Σύνολο Τζαζ του Ωδείου Αθηνών, για μια συναυλία στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Το Σύνολο Τζαζ του Ωδείου Αθηνών, για μια συναυλία στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Το Σύνολο Τζαζ του Ωδείου Αθηνών θα προσφέρει μια μουσική βραδιά με τίτλο “Teach me tonightστον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, στις 21.00.

 

Ζωντανό κύτταρο δροσιάς και πολιτισμού της πόλης, ο κήπος του Μεγάρου, πριν ανανεώσει το ραντεβού του με το κοινό για τον Σεπτέμβριο- στην καρδιά του καλοκαιριού, προτείνει μια βραδιά τζαζ. Η τζαζ ‘ταιριάζει’ στον κήπο, ταιριάζει στην χαλαρή διάθεση που προσφέρει το φυσικό φως των αστεριών στις φυλλωσιές των δέντρων και το καταπράσινο ‘χαλί’ που γεμίζει με φίλους της μουσικής.

 

Μια βραδιά τζαζ λοιπόν στον κήπο του Μεγάρου με πρωταγωνιστές τους καλύτερους τζαζμεν που διαθέτουμε, το δυνατό οκτέτο του Συνόλου Τζαζ του Ωδείου Αθηνών είναι η πρόταση του Μεγάρου για το τελευταίο Σάββατο (27/7) του Ιουλίου.

 

Παλαιοί γνώριμοι του Μεγάρου, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τζαζ της χώρας μας, ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής και ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης, εμφανίζονται και φέτος το καλοκαίρι στον πανέμορφο Κήπο του Μεγάρου σε μια συναυλία με τίτλο "Teachmetonight". Το “Teachmetonight” προέρχεται από το εκπληκτικό ομώνυμο ερωτικό κομμάτι του GenedePaul σε στίχους του SammyCahn, που μας προϊδεάζει για μια ατμοσφαιρική βραδιά κάτω από τα αστέρια.

 

Το πρόγραμμα της βραδιάς είναι αντιπροσωπευτικό της τζαζ των δεκαετιών του ’50 και ’60, με πολύ γνωστά ορχηστρικά κομμάτια, όσο και τραγούδια, των θρύλων της τζαζ Μπένι Γκόλσον, Τελόνιους Μονκ, Κόουλ Πόρτερ, Τσένταρ Ουόλτον, Λι Μόργκαν κ.ά. Το εκπληκτικό τζαζ ρεπερτόριο ερμηνεύουν 8 σπουδαίοι μουσικοί, μέλη του Συνόλου Τζαζ του Ωδείου Αθηνών, που αποτελούνται από τους: ΔημήτρηΚαλαντζή, στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, Τάκη Πατερέλη στο άλτο  σαξόφωνο, Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, Σπύρο Παναγιωτόπουλο στα τύμπανα, Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσσο, Γιάννη Λουκάτο στην κιθάρα, Γιώργο Πολυχρονάκο στα τύμπανα και την Λουκία Παλαιολόγου στο τραγούδι.

 

Η τζαζ δεν είναι ρεπερτόριο, αλλά τρόπος να παίζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται κανείς τη μουσική’ λέει ο Δημήτρης Καλαντζής. Πιανίστας που κινείται με άνεση τόσο στο χώρο της κλασικής μουσικής όσο και της τζαζ, ο Δημήτρης Καλαντζής (γεν. 1967) o οποίος μετέχει στη συναυλία και με την ιδιότητα του ενορχηστρωτή, έχει παίξει με σημαντικά ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, όπως ο Alex Foster και ο Andy Sheppard, αλλά και με την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής. Έχει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα και από το 2004 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ενώ είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής.

 

Στο διάστημα των τελευταίων 20 χρόνων (1983-2003), ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ονόματα της Ελληνικής τζαζ σκηνής (Γ.Τρανταλίδη, Μηνά Αλεξιάδη, Γ.Φακανά, Μάρκο Αλεξίουυριάκο Σφέτσα κ.ά) αλλά και με σπουδαίους τζαζ μουσικούς του εξωτερικού(John Hicks, Μanny Boyd, Danny Hayes, Τony Lakatos, Bella Lacatos,Jimmy Cobκ.ά.). Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δισκογραφικές δουλειές και έχει εκδόσει και προσωπικά άλμπουμ.

 

Σύνολο Τζαζ Ωδείου Αθηνών:

Δημήτρης Καλαντζής, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Περικλής Τριβόλης, Γιάννης Λουκάτος, Γιώργος Πολυχρονάκος, Λουκία Παλαιολόγου

Σχετικές ειδήσεις
Μία σερενάτα–Τέσσερις Εποχές από την Academica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.09.2016 12:43
Το κοινό τις υποδέχτηκε με ενθουσιασμό πέρυσι και ανυπομονεί να τις απολαύσει και φέτος στον Κήπο του Μεγάρου! Οι βραδιές κλασικής μουσικής συνεχίζονται και το φετινό φθινόπωρο στο Μέγαρο, αλλά πάντα με καλοκαιρινή, χαλαρή διάθεση και με γοητευτικές μελωδίες σαν αυτές που διάλεξε να παρουσιάσει στη συναυλία της στον Κήπο η Ορχήστρα Αcademica Αθηνών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).
Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου με κλασική μουσική
16.08.2016 14:07
Οι βραδιές κλασικής μουσικής στον Κήπο, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν πέρυσι στο κοινό, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στις 7, 14 και 23 Σεπτεμβρίου, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ (7/9), την Αcademica Αθηνών (14/9) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9). Ας υποδεχτούμε το φθινόπωρο λοιπόν με καλοκαιρινή διάθεση και δημοφιλείς μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε!
Επιστροφή στην Εδέμ: Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
22.07.2016 15:12
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για μια συναυλία βιβλικής σημασίας, ένα μουσικό ηδύποτο μέσα στα δέντρα.
Ακύρωση - «Hey Hallelujah» - Monika introducing… Planet Tiki στον Κήπο του Μεγάρου
21.07.2016 15:05
Tην Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, η Μόνικα επιστρέφει στην Αθήνα για το καθιερωμένο ραντεβού της με το κοινό της πόλης της στον Κήπο του Μεγάρου. Αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE. - Η συναυλία ακυρώνεται
Βραζιλιάνικη bossa nova από τον Πέτρο Κλαμπάνη στον Κήπο του Μεγάρου
15.06.2016 16:44
Ο Πέτρος Κλαμπάνης μαζί με αξιόλογους συνεργάτες θα εμφανιστούν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για μία βραδιά με ήχουν και εικόνες από τη Βραζιλία.