Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

1ο handmade and recycled theater festival: Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής

1ο handmade and recycled theater festival: Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής

Η πολυδραστική ομάδα τέχνης fabrica athens προσκαλεί θεατρικές ομάδες και δημιουργούς να δηλώσουν συμμετοχή στο 1ο handmade and recycled theater festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου του 2013 στο Θέατρο fabrica athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος).

 

Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης, προώθησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας ανεξάρτητων παραγωγών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου.

Σε μια εποχή όπου, λόγω συνθηκών και αναγκών, ο καλλιτέχνης καλείται να πειραματιστεί όσο ποτέ με ζητήματα πέραν της ερμηνευτικής του δράσης, αναλαμβάνοντας τον φωτισμό, την ενδυματολογία, τα σκηνικά και την αναδιαμόρφωση τους από ήδη υπάρχοντα υλικά ή ακόμα το μακιγιάζ, την αφισοκόλληση αλλά και την επικοινωνία μιας παράστασης, καλούμε τους δημιουργούς και τις ομάδες τους να αναδείξουν την δουλειά τους και να έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

 

Το 1ο handmade and recycled theater festival διοργανώνεται με σκοπό να αποτελέσει μια πράξη καλλιτεχνικής συσπείρωσης και δημιουργικής βάσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το έργο του, μια προσπάθεια για ένα ανοιχτό θέατρο, ανεξάρτητο από οποιαδήποτε επιχορήγηση και ελεύθερο προς τη σύλληψη και την δημιουργία.

 

Η πρόταση είναι ανοιχτή σε παραστάσεις από τον χώρο του θεάτρου και του χορού, της performance, του τσίρκου, του κουκλοθεάτρου και της εγκατάστασης και οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται αποδεκτές στην διεύθυνση: be.with.fabricart@gmail.com μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στο φεστιβάλ θα υπάρξει βραβείο επιτροπής, η οποία θα επιλέξει μια ομάδα για να παίξει 8 παραστάσεις στο θέατρο fabrica Athens, και βραβείο κοινού, το οποίο θα επιλέξει μια ομάδα για να παίξει 4 παραστάσεις στο ίδιο θέατρο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Off off Athens 2017: Κάλεσμα συμμετοχής
21.02.2017 11:49
Στo πλαίσιo ενός από τους βασικούς στόχους του θεάτρου μας, να φιλοξενεί νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, το Επί Κολωνώ διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ off-off Athens του 2017, για ένατη χρονιά.
13o Athens Digital Arts Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
04.01.2017 10:39
To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας- Athens Digital Arts Festival (από 18 έως 21 Μαΐου 2017) ανακοινώνει το κάλεσμα συμμετοχής του για το 2017 και σε καλεί να κοιτάξεις μαζί μας προς το “μετα-μέλλον”.
Arc For Dance Festival 2017: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
23.12.2016 14:35
Το διεθνές festival Σύχρονου Χορού Arc for Dance Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 από την καλλιτεχνική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva.
6ο Micro μ Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
20.05.2016 15:30
Η ομάδα του Micro μ απευθύνει το ετήσιο κάλεσμα της προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές για να καταθέσουν την δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στο φεστιβάλ.
Our Festival 2 - Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα
26.04.2016 12:45
Το Our Festival 2, η δεύτερη Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή.