Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

1ο handmade and recycled theater festival: Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής

1ο handmade and recycled theater festival: Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής

Η πολυδραστική ομάδα τέχνης fabrica athens προσκαλεί θεατρικές ομάδες και δημιουργούς να δηλώσουν συμμετοχή στο 1ο handmade and recycled theater festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου του 2013 στο Θέατρο fabrica athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος).

 

Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης, προώθησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας ανεξάρτητων παραγωγών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου.

Σε μια εποχή όπου, λόγω συνθηκών και αναγκών, ο καλλιτέχνης καλείται να πειραματιστεί όσο ποτέ με ζητήματα πέραν της ερμηνευτικής του δράσης, αναλαμβάνοντας τον φωτισμό, την ενδυματολογία, τα σκηνικά και την αναδιαμόρφωση τους από ήδη υπάρχοντα υλικά ή ακόμα το μακιγιάζ, την αφισοκόλληση αλλά και την επικοινωνία μιας παράστασης, καλούμε τους δημιουργούς και τις ομάδες τους να αναδείξουν την δουλειά τους και να έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

 

Το 1ο handmade and recycled theater festival διοργανώνεται με σκοπό να αποτελέσει μια πράξη καλλιτεχνικής συσπείρωσης και δημιουργικής βάσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το έργο του, μια προσπάθεια για ένα ανοιχτό θέατρο, ανεξάρτητο από οποιαδήποτε επιχορήγηση και ελεύθερο προς τη σύλληψη και την δημιουργία.

 

Η πρόταση είναι ανοιχτή σε παραστάσεις από τον χώρο του θεάτρου και του χορού, της performance, του τσίρκου, του κουκλοθεάτρου και της εγκατάστασης και οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται αποδεκτές στην διεύθυνση: be.with.fabricart@gmail.com μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στο φεστιβάλ θα υπάρξει βραβείο επιτροπής, η οποία θα επιλέξει μια ομάδα για να παίξει 8 παραστάσεις στο θέατρο fabrica Athens, και βραβείο κοινού, το οποίο θα επιλέξει μια ομάδα για να παίξει 4 παραστάσεις στο ίδιο θέατρο.

 

Σχετικές ειδήσεις
RETHink Art Digital Festival: Ανοιχτό κάλεσμα καλλιτεχνών
23.06.2016 14:23
Το διεθνές RETHINK ART DIGITAL FESTIVAL, το πρώτο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης που πραγματοποιείται στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016 προσκαλεί καλλιτέχνες να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»: Κάλεσμα συμμετοχής
13.06.2016 11:51
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ''Γέφυρες'' θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε επιλεγμένους χώρους, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
6ο Micro μ Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
20.05.2016 15:30
Η ομάδα του Micro μ απευθύνει το ετήσιο κάλεσμα της προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές για να καταθέσουν την δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στο φεστιβάλ.
Our Festival 2 - Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα
26.04.2016 12:45
Το Our Festival 2, η δεύτερη Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή.
12o Athens Digital Arts Festival: Παράταση Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής
26.01.2016 17:07
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 12ο Athens Digital Arts Festival παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2016 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα. Το Athens Digital Arts Festival θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Μαΐου 2016, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.