Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Βασίλης Καρακατσάνης: Sparkling Art, έκθεση στο Quito του Εκουαδόρ

Βασίλης Καρακατσάνης: Sparkling Art, έκθεση στο Quito του Εκουαδόρ

Ένας Έλληνας καλλιτέχνης, ο Βασίλης Καρακατσάνης θα πραγματοποιήσει έκθεση με τίτλο “Sparkling Artστο Quito του Εκουαδόρ, η οποία θα διαρκέσει από τις 16 έως και τις 31 Αυγούστου 2013.

 

Το artAZ, σε συνεργασία με το Home Identity και το Güitig, στα πλαίσια του διεθνούς εκθεσιακού του προγράμματος, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη «Sparkling Art», στο Κίτο, Εκουαδόρ. Η έκθεση αποτελείται από έργα των ενοτήτων Alcohol και Urban Behaviours. Πρόκειται για την πρώτη ατομική παρουσίαση του καλλιτέχνη στη Λατινική Αμερική. Με συμβολική αφετηρία τη ρευστότητα και μεταφορικό θεματικό άξονα το υγρό στοιχείο, ο καλλιτέχνης παραθέτει οπτικές αφηγήσεις και μας ξεναγεί στον κόσμο τον ανθρώπινων συναισθημάτων, δημιουργώντας έναν καθρέφτη της σύγχρονης αστικής κοινωνίας.

 

Ο Καρακατσάνης έχει μια φετιχιστική σχέση με τη ζωή που διαδραματίζεται στο αστικό τοπίο. Η φαντασία του τροφοδοτείται από την καθημερινότητα, την οποία παρατηρεί και καταγράφει με αισθητική οικονομία και καλοπροαίρετο σαρκασμό. Τα ανθρώπινα συναισθήματα σηματοδοτούν την εκκίνηση της εικαστικής διήγησης και ταυτόχρονα τον προορισμό της. Με υλικό του την λαμπερή ευμάρεια του δυτικού πολιτισμού, ο καλλιτέχνης κάνει τομές στην ανθρώπινη ψυχολογία. Δανειζόμενος στοιχεία από τη γλώσσα της διαφήμισης και των media σχολιάζει με αμεσότητα και τρυφερότητα τον ερωτισμό, τις κοινωνικές σχέσεις, την ηθική, την υπερβολή, την υπόσχεση της ευτυχίας, παραμένοντας πάντα συνένοχος στη συζήτηση που ανοίγει και συμμέτοχος στη σύγχρονη ουτοπία που περιγράφει.

 

Μεγάλης κλίμακας πίνακες, αλλά και μικρά έργα, που χαρακτηρίζονται από πλούσια & τολμηρή χρωματική παλέτα, έντονες αντιθέσεις, και διάχυτο κοσμοπολιτισμό. Ο ιδιαίτερος γραφικός χαρακτήρας του Καρακατσάνη υπογράφει έναν σύγχρονο ρεαλισμό, στις εικόνες του οποίου ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί, αναγνωρίζοντας κομμάτια του εαυτού του αλλά και τις ενδόμυχες φαντασιώσεις του. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός διαλόγου του θεατή με το έργο και κυρίως του θεατή με τον ίδιο του τον εαυτό.

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αλεξάνδρα Κολλάρου.

Βοηθοί επιμελητές: Βασίλης Τσιπιανίτης & Francisco Araujo.

 

Σχετικές ειδήσεις
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Αρχέγονο/Primordial: έκθεση του Πάρι Ασβεστά στη Μύρινα
25.08.2016 13:25
Ο εικαστικός καλλιτέχνης Πάρις Ασβεστάς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: «ΑΡΧΕΓΟΝΟ/PRIMORDIAL» στην «ΑΠΟΘΗΚΗ», στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.
Book & Sketches: Ο Βασίλης Σελιμάς μας προσκαλεί στο εργαστήριο του
15.04.2016 11:42
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, «Νιω, μια μικρή ιστορία», ο Βασίλης Σελιμάς ανοίγει το εργαστήριό του στο κοινό για μια ημέρα, το Σάββατο 23 Απριλίου και παρουσιάζει την έκθεση «Book & Sketches».
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».
Έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου στη γκαλερί Bernier-Eliades
30.12.2015 16:16
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου, με τίτλο Εκείνο που όλοι θέλουν, κανείς ποτέ δεν θα έχει. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.