Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Όμορφη νύχτα, του Θωμά Κοροβίνη με τη Λιζέτα Καλημέρη, στη Μονή Λαζαριστών

Όμορφη νύχτα, του Θωμά Κοροβίνη με τη Λιζέτα Καλημέρη, στη Μονή Λαζαριστών

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013 παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή της Μονής Λαζαριστών μια βραδιά με τίτλο “Όμορφη νύχτα”, που αποτελεί ένα μουσικό πρόγραμμα-ανθολογία από την εποποιία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στις 21.30.

 

Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα - ανθολογία από την εποποιία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού παρουσιάζεται σε μια μοναδική συναυλία στη Μονή Λαζαριστών την Τρίτη, 23 Ιουλίου.

 

Η «Όμορφη νύχτα» στην οδό Παπάφη υπήρξε από τη δεκαετία του ’80 ο «ναός» του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Ο Θωμάς Κοροβίνης συγκέντρωσε τους μύθους της και τα τραγούδια της σε μια εξαιρετική δουλειά την οποία θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών μαζί με εξέχοντες μουσικούς της πόλης.

 

Ο αριστοτέχνης Γιώργος Χουλιάρας, η ψυχή του ιστορικού λαϊκού κέντρου "Όμορφη Νύχτα", στην κιθάρα και το μπαγλαμά, ο Παναγιώτης Κουτσούρας, από τα σπουδαιότερα έγχορδα, στο μπουζούκι, και ο δεξιοτέχνης Δημήτρης Μπαρτζώκας, στην κιθάρα, στήνουν ένα δυναμικό πάλκο, όπου αναβιώνουν την πρόσφατη δόξα του θεσσαλονικιώτικου ατμοσφαιρικού λαϊκού πάλκου διαμορφώνοντας παράλληλα μια νέα πρόταση ενορχήστρωσης.

 

Στην ορχήστρα συμμετέχει η μοναδική ερμηνεύτρια Λιζέτα Καλημέρη , μια φωνή πραγματικό κόσμημα του τραγουδιού μας.

 

Προλογίζει ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης.

Τραγουδά η Λιζέτα Καλημέρη

Σχετικές ειδήσεις
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Kremlino
19.01.2017 10:08
Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά.
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Σταυρό του Νότου Plus
09.11.2016 10:02
Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά, στο Σταυρό του Νότου Plus.
Οι Μελωδιστές στη Μονή Λαζαριστών
24.08.2016 15:44
Οι Μελωδιστές γιορτάζουν 19 χρόνια μιας μουσικής πορείας με μία συναυλία στη Μονή Λαζαριστών την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016.
20 χρόνια συνεργασίας: Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Μύλος Club
09.05.2016 12:29
Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη μετά την πρώτη τους γνωριμία στην “πνοή του ανέμου το 1995 πάλι μαζί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Mylos Club.
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Σταυρό του Νότου Plus
11.03.2016 12:38
Αμοιβαία εκτίμηση και θαυμασμός ενώνουν τον Ορφέα Περίδη με τη Λιζέτα Καλημέρη. Στοιχεία που τους φέρνουν ξανά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου plus, για μια σειρά παραστάσεων που ξεκινούν την Πρωταπριλιά και θα συνεχιστούν τις Παρασκευές του Απριλίου.