Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ηρακλής Φοβάκης – Ego: Έκθεση Ζωγραφικής στο Ηράκλειο Κρήτης

Ηρακλής   Φοβάκης – Ego: Έκθεση Ζωγραφικής στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο ζωγράφος – εικαστικός Ηρακλής Φοβάκης επιστρέφει στον τόπο του, το Ηράκλειο, έπειτα από απουσία 8 χρόνων για να συστηθεί ξανά στο καλλιτεχνικό κοινό της Κρήτης μέσα από τη νέα του ζωγραφική έκθεση με τίτλο ‘EGO’.

Σε έναν χώρο πλήρως εναρμονισμένο με τη ζωγραφική του, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης, μας ξεναγεί στον συναισθηματικό κόσμο , που ο καθένας θα τον ορίσει μέσα από το δικό του εγώ.

 «Το «Εγώ» (EGO) αποτελεί διαφοροποίησιν του ψυχικού μηχανισμού κατά την επαφήν του προς την πραγματικότητα και υπό την επίδρασιν των δυνάμεων του «Εκείνο»  και του «Υπερεγώ». Η δραστηριότης του είναι συνειδητή και ασυνείδητος. Εις το «Εγώ» ανήκει η άμυνα του ατόμου και η λύσις των συγκρούσεων, ο έλεγχος των υπερβάσεων εις την συνείδησιν και την δράσιν. Το «Εγώ» εξασφαλίζει την συνθετικήν λειτουργίαν της προσωπικότητος».

Σχετικές ειδήσεις
FORM/Less: έκθεση της Μαρίας Φραγουδάκη στο Εβραϊκό Μουσείο
26.09.2016 16:54
Έπειτα από την τελευταία επιτυχημένη έκθεση της Μαρίας Φραγκουδάκη στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου, η σύγχρονη Ελληνίδα εικαστικός επιστρέφει στην ελληνική σκηνή.
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Έκθεση κεραμικής από το Eργαστηρίο Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη
16.06.2016 12:32
Οι μαθητές/τριες του Eργαστηρίου Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη, εκθέτουν τα έργα τους στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.
Στο ταξίδι της γραμμής: Έκθεση του Ηλία Παπανικολάου στον Εικαστικό Κύκλο
18.12.2015 16:40
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάζεται στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος, στο Κολωνάκι η νέα ζωγραφική δουλειά του Ηλία Παπανικολάου με τον τίτλο ‘’Στο ταξίδι της γραμμής’’.
Η έκθεση Photometria Awards 2015 Faith στο Ηράκλειο Κρήτης
12.11.2015 14:34
Η Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης και το Photometria Festival παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Photometria Awards 2015, Faith» από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στην Πύλη Βιτούρι στο Ηράκλειο Κρήτης.