Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Συνέβη χθες, του Mark Ravenhill από την ομαδα Abnormal

Συνέβη χθες, του Mark Ravenhill από την ομαδα Abnormal

Η ομάδα Abnormal παρουσιάζει το έργο του Mark Ravenhill, «Συνέβη χθες» σε σκηνοθεσία και επιμέλεια δραματουργίας της Πηνελόπης Φλουρή και της Ειρήνης Ασημακοπούλου.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας στις 29 Ιουλίου 2013.

 

Λόγος  παραληρηματικός, τεράστιες  μεταπτώσεις  διαθέσεων, επαναλήψεις  μοτίβων και φράσεων, ειδήσεις  που καταφτάνουν κάθε τόσο, όλα αυτά  συνθέτουν το πάζλ μιας μεταμοντέρνας κατάστασης.

Δεν είναι η  μοίρα η κάποιος θεός που κινεί τα νήματα, αλλά η βαθιά αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ως μονάδα μέσα σε  ένα χαώδες σύνολο. Η αδυναμία του να πει “Είμαι άνθρωπος, είμαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με δική μου προσωπικότητα και δικές μου σκέψεις”.

Κεκλεισμένων των θυρών με όπλα τις κάμερες  παρακολούθησης ο πολιτισμένος  δυτικός  κόσμος  απογυμνώνεται. Η αέναη πάλη  για την αναζήτηση της ευτυχίας εντείνεται.Καταφύγιο σε μια τέτοια πάλη γίνεται η προσευχή και ο χορός.

Στόχος η λύτρωση.

 

-Το περιστατικό που μας απασχολεί συνέβη χθες, όμως σε ένα κλειστό κουτί ο χρόνος είναι πάντοτε σχετικός.-

 

Σημείωμα ομάδας

Η κεντρική ιδέα της δουλεία μας πηγάζει από την αντίληψη ότι “μέσα σε κάθε μάζα κάθε συναίσθημα, κάθε πράξη είναι μεταδοτική, μεταδοτική σε τέτοιο βαθμό που το άτομο είναι σε θέση να ξεχάσει το προσωπικό του όφελος για χάρη του συλλογικού” (Gustave Le Bon , Ψυχολογία των Mαζών).

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Δραματουργία : Πηνελόπη Φλουρή/ Ειρήνη Ασημακοπούλου

Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη

Mουσική επιμέλεια : Παναγιώτης Ίσαρης

Παίζουν οι : Eιρήνη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Ίσαρης, Πηνελόπη Φλουρή

 

 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2013.

Σχετικές ειδήσεις
«Συμπτώματα κατοχής» στο Εθνικό Θέατρο
06.02.2017 13:19
Η δεύτερη παρουσίαση της δράσης «Συνέβη στην Ελλάδα», με τίτλο «Συμπτώματα κατοχής» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου.
Συνέβη στην Ελλάδα: μια ξεχωριστή δράση από το Εθνικό Θέατρο
04.01.2017 15:56
Το Εθνικό Θέατρο, συνεχίζοντας τις Δράσεις που διευρύνουν το ρόλο του και τονίζουν την παρουσία του, εντός και εκτός των «τειχών» του, ξεκινάει από 13 Ιανουαρίου και για μια Παρασκευή κάθε μήνα, τη σειρά «Συνέβη στην Ελλάδα» σε επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου.
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Τενεσσή Ουίλλιαμς στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
22.09.2016 16:58
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, “Το Γλυκό Πουλί της Νιότης” του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, ανεβαίνει στις 20 Οκτωβρίου στα Θέατρο Δανδουλάκη. Σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και διασκευή/σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, η Κάτια Δανδουλάκη και μια ομάδα καλών συντελεστών έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν το υπέροχο αυτό έργο, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν έχει παιχτεί.
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.
EXIT- Παρακαλώ, περιμένετε… της Πηνελόπης Χριστοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
07.04.2016 14:18
Ο μονόλογος «EXIT–Παρακαλώ, περιμένετε» της Πηνελόπης Χριστοπούλου, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ανοιχτής Σκηνής 2016, το τριήμερο 15, 16 & 17 Απριλίου 2016.