Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Συνέβη χθες, του Mark Ravenhill από την ομαδα Abnormal

Συνέβη χθες, του Mark Ravenhill από την ομαδα Abnormal

Η ομάδα Abnormal παρουσιάζει το έργο του Mark Ravenhill, «Συνέβη χθες» σε σκηνοθεσία και επιμέλεια δραματουργίας της Πηνελόπης Φλουρή και της Ειρήνης Ασημακοπούλου.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας στις 29 Ιουλίου 2013.

 

Λόγος  παραληρηματικός, τεράστιες  μεταπτώσεις  διαθέσεων, επαναλήψεις  μοτίβων και φράσεων, ειδήσεις  που καταφτάνουν κάθε τόσο, όλα αυτά  συνθέτουν το πάζλ μιας μεταμοντέρνας κατάστασης.

Δεν είναι η  μοίρα η κάποιος θεός που κινεί τα νήματα, αλλά η βαθιά αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ως μονάδα μέσα σε  ένα χαώδες σύνολο. Η αδυναμία του να πει “Είμαι άνθρωπος, είμαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με δική μου προσωπικότητα και δικές μου σκέψεις”.

Κεκλεισμένων των θυρών με όπλα τις κάμερες  παρακολούθησης ο πολιτισμένος  δυτικός  κόσμος  απογυμνώνεται. Η αέναη πάλη  για την αναζήτηση της ευτυχίας εντείνεται.Καταφύγιο σε μια τέτοια πάλη γίνεται η προσευχή και ο χορός.

Στόχος η λύτρωση.

 

-Το περιστατικό που μας απασχολεί συνέβη χθες, όμως σε ένα κλειστό κουτί ο χρόνος είναι πάντοτε σχετικός.-

 

Σημείωμα ομάδας

Η κεντρική ιδέα της δουλεία μας πηγάζει από την αντίληψη ότι “μέσα σε κάθε μάζα κάθε συναίσθημα, κάθε πράξη είναι μεταδοτική, μεταδοτική σε τέτοιο βαθμό που το άτομο είναι σε θέση να ξεχάσει το προσωπικό του όφελος για χάρη του συλλογικού” (Gustave Le Bon , Ψυχολογία των Mαζών).

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Δραματουργία : Πηνελόπη Φλουρή/ Ειρήνη Ασημακοπούλου

Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη

Mουσική επιμέλεια : Παναγιώτης Ίσαρης

Παίζουν οι : Eιρήνη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Ίσαρης, Πηνελόπη Φλουρή

 

 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2013.

Σχετικές ειδήσεις
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Τενεσσή Ουίλλιαμς στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
22.09.2016 16:58
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, “Το Γλυκό Πουλί της Νιότης” του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, ανεβαίνει στις 20 Οκτωβρίου στα Θέατρο Δανδουλάκη. Σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και διασκευή/σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, η Κάτια Δανδουλάκη και μια ομάδα καλών συντελεστών έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν το υπέροχο αυτό έργο, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν έχει παιχτεί.
EXIT- Παρακαλώ, περιμένετε… της Πηνελόπης Χριστοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
07.04.2016 14:18
Ο μονόλογος «EXIT–Παρακαλώ, περιμένετε» της Πηνελόπης Χριστοπούλου, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ανοιχτής Σκηνής 2016, το τριήμερο 15, 16 & 17 Απριλίου 2016.
Φάουστ του Γκαίτε: Παράταση 6 παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
25.01.2016 17:08
«Φάουστ» του Γκαίτε: το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο-ορόσημο της παγκόσμιας δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Στον ρόλο του Φάουστ ο Νίκος Κουρής. Μεφιστοφελής ο Αργύρης Πανταζάρας. Μια παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τη Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.
Ο Ξένος, του Αλμπέρ Καμύ από την ομάδα Abnormal στο Bios
05.01.2016 15:04
Η ομάδα Abnormal παρουσιάζει στο Bios από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου την παράσταση, ο Ξένος, του Αλμπέρ Καμύ.
«Ριχάρδος Γ΄» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο
03.12.2015 12:00
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στη Κεντρική Σκηνή από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 τον «Ριχάρδο Γ΄», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.