Το αισθαντικό  “In the light”, το τραγούδι με το οποίο συστήθηκε η Ειρήνη Σκυλακάκη στο χώρο της μουσικής, εκτοξεύθηκε αμέσως στην κορυφή, ακούγεται ασταμάτητα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές και ήταν το Jumping Fish Song της φθινοπωρινής περιόδου 2012.

Με το αγαπημένο αυτό hit και άλλα δείγματα της δουλειάς της η νεαρή Ειρήνης Σκυλακάκη, κάνει μια και μοναδική εμφάνιση την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ,  στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Το “Wrong Direction”, η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Ειρήνης Σκυλακάκη πήρε εξαιρετικές κριτικές και έκανε γνωστό στο νεανικό κοινό το μουσικό της ταλέντο. Η έμπνευση στη σύνθεση και τον αγγλόφωνο στίχο, η βελούδινη φωνή της Ειρήνης και οι  εξαιρετικές ενορχηστρώσεις του Ευριπίδη Ζεμενίδη, είναι τα υλικά του success story του άλμπουμ. Στη συναυλία της στον κήπο, κάτω από τα αστέρια, ιδανικό τοπίο για τις μουσικές της, η νεαρή Ειρήνη Σκυλακάκη με τη μπάντα της θα παρουσιάσει με το μοναδικό στυλ και την καλλιτεχνική της αυθεντικότητα, τα δικά της πρώτα τραγούδια και μαζί τους διασκευές από αγαπημένα τραγούδια των Clash, Depeche Mode, Mumford and Sons, The Lumineers, Johnny Cash, Joan Baez κ.α.

Η νεαρή τραγουδοποιός, γεννημένη το 1990 στην Αθήνα, έμαθε τα πρώτα της τραγούδια στην κιθάρα από την μητέρα της σε πολύ μικρή ηλικία. Πέρναγε αρκετές ώρες την ημέρα ακούγοντας μουσική – στις επιρροές της συγκαταλέγονται η Laura Marling, οι Mumford and Sons και ο Johnny Flynn–  ώσπου να νιώσει την ανάγκη να γράψει τα δικά της τραγούδια. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη νομική κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο ‘wrong direction’ από την Antart Productions τον Σεπτέμβριο του 2012. Στην πρώτη της δισκογραφική προσπάθεια υπογράφει τους στίχους και τη μουσική ενώ η παραγωγή και ενορχήστρωση είναι του Ευριπίδη Ζεμενίδη.

Την Ειρήνη Σκυλακάκη πλαισιώνει η  μπάντα της που αποτελούν οι μουσικοί: Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρες), Μιχάλης Καλκάνης (μπάσο), Χρήστος Πετεβής (βιολί), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα) και Θάνος Μιχαηλίδης(τύμπανα).