Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το ταξίδι: Μια ελληνοβρετανική παραγωγή σύντομα κοντά μας

Το ταξίδι: Μια ελληνοβρετανική παραγωγή σύντομα κοντά μας

Η εταιρία 5PlusOneσε συνεργασία με την Eagles Dare Films, παρουσιάζουν την Ελληνο-Βρετανική παραγωγήμε τίτλο «Το ταξίδι», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Lance Nielsen.

 

O παγκοσμίου φήμης Jason Flemyng (XMen / BenjaminButton / Snatch) ο Τάσος Νούσιας (Το Νησί / Μάγισες της Σμύρνης) και ο Duncan Pow (HolbyCity / Doctors / Blackwood) στη νέα συναρπαστική ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Lance Nielsen.

 

Με όχημα την αγάπη του για την Ελλάδα, ο σκηνοθέτης Lance Nielsen συμβάλλει ιδιαίτερα έντονα στην αποκατάσταση της εικόνας της χώρας μας, στην προβολή των Ελληνικών αξιών και του Ελληνικού πνεύματος. Η Ελλάδα όπως πραγματικά είναι!

 

Η ταινία είναι χαμηλού προϋπολογισμού και πραγματοποιείται από 5 νεαρές Ελληνίδες παραγωγούς, οι οποίες παρά τις αντίξοες για τον κινηματογράφο συνθήκες αυτής της περιόδου κρίσης, καταφέρνουν με σκληρή προσπάθεια να κάνουν αυτή την ταινία πραγματικότητα.

 

Τα πρώτα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Αίγινα, επιφυλάσσοντας μια έκπληξη για τους κατοίκους των νησιών αφού αρκετοί από αυτούς ενσωματώθηκαν στο σενάριο και ενσάρκωσαν κάποιους από τους ήρωες της ταινίας. Το κεντρικό σκέλος των γυρισμάτων έχει προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο και θα δούμε τους ήρωες μας στην Κέα, στο Αγκίστρι αλλά και στην Αθήνα.

 

Ένας αγώνας δρόμου για την συγκέντρωση δωρεών έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες μέσω της πλατφόρμας του indiegogo.

 

Μπορεί να συμβάλλει ο καθένας μας και να στηρίξει έμπρακτα μια παραγωγή η οποία προβάλλει τις ελληνικές αξίες, τα τοπία και τους ανθρώπους της σε όλο τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις
The Immigrant: Μια ταινία για το Προσφυγικό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.11.2016 12:09
Η ανθρώπινη τραγωδία έχει την τάση να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, να τους ωθεί στο να δρουν συλλογικά, ώστε κάπως να απαλύνεται ο πόνος. Αυτή η ανάγκη έφερε κοντά τους ανθρώπους του Ιδρύματος Fluxum, του Flux Laboratory, και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Κοινή τους επιθυμία και κινητήριος δύναμη αυτής της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας, καθώς και η ουσιαστική «hands on» δράση στο ζήτημα του προσφυγικού, μέσω πολιτιστικών δράσεων.
To πρόγραμμα Νew Vision στο Hellas Filmbox Berlin
09.11.2016 13:15
To Hellas Filmbox Berlin ετοιμάζεται για την δεύτερη διοργάνωση, που θα γίνει 18 - 22 Ιανουαρίου 2017, στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon. Και στο ερχόμενο φεστιβάλ, θα υπάρξει Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, με ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, το πρόγραμμα New Vision, καθώς και αφιερώματα και special screenings. To φεστιβάλ θα πλαισιώσουν ανοιχτές συζητήσεις, masterclass, μουσικές εκδηλώσεις με συνέργειες και συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Με το Afterimage του Αντρέι Βάιντα ξεκινά το 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
08.11.2016 11:37
Το 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκου Κινηματογράφου με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνει πως θα σηκώσει αυλαία με την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας “Afterimage”, το κύκνειο άσμα του σπουδαίου πολωνου δημιουργού Αντρέι Βάιντα που πριν λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 90 ετών.
Ο Λογιστής, του Γκάβιν Ο’Κόνορ
20.10.2016 10:06
Η Warner Bros. Pictures παρουσιάζει τον Λογιστή (The Accountant), μια παραγωγή των Electric City Entertainment / Zero Gravity Management.
«Νοτιάς»…σαρώνει την Αμερική
26.09.2016 11:47
Ο Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη ξεκινάει ένα μεγάλο κινηματογραφικό και φεστιβαλικό ταξίδι στην Αμερικάνικη ήπειρο, με πρώτη στάση τη Νέα Υόρκη.