Ο Δήμος Ελευσίνας παρουσιάζει έναν κύκλο παραστάσεων υπό τον τίτλο «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία».

 

Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ

«ΝΑ ’ΡΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ;»  της Αλεξάνδρας Κ*

σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη

Τέσσερις άνθρωποι εκτός τόπου και χρόνου, με μόνη αφορμή το σεξ, μοιράζονται μια βεράντα, ένα καλοκαιρινό βράδυ και μια Αθήνα που σε λίγες ώρες μπορεί και να μην υπάρχει πια. Καθώς η πόλη διανύει την τελευταία της -ίσως- νύχτα, οι τέσσερις καλούνται να επιλέξουν.

Θα μείνουν; Θα φύγουν; Ποιους θα αφήσουν και ποιους θα ακολουθήσουν όταν το μπουλβάρ τελειώσει οριστικά;

Το “Να ΄ρθω μαζί σου;” είναι ένα κωμικό ρέκβιεμ για ένα κουαρτέτο ακυρωμένων ανθρώπων σε μία αγενέστατη πόλη που καταρρέει χωρίς να τους ρωτήσει.

Παίζουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Ζωή Καραβασίλη, Σύνθια Μπατσή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

«ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ» του Χρήστου Βακαλόπουλου

σε σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν

Το σινεμά μπλέκεται με την πραγματικότητα, το παρελθόν είναι ένα μεγάλο φλας μπακ που κυκλοφορεί με κουκούλα στο κεφάλι, τα γεγονότα κι οι εικόνες τρέχουν συνειρμικά σαν μουσικά κομμάτια δίσκου 45 στροφών. Το Πολυτεχνείο, οι γυναίκες, ο Γκοντάρ, η παιδική ηλικία, ο Κασσαβέτης, ο χορός, ο χρόνος, το μέλλον που απλώνεται μπροστά μας σα χαράδρα, οι πόλεις, η Αθήνα που καίγεται για πτυχία κ.α. συναντιούνται στην αποσπασματική και γοητευτική ιστορία του Βακαλόπουλου και οι τρεις ηθοποιοί, ο Παναγιώτης, η Κατερίνα κι ο Σεραφείμ προσπαθούν επί σκηνής να ακολουθήσουν το παράξενο νήμα του συγγραφέα, να πάρουν πτυχίο και να αναρωτηθούν στο τέλος μαζί του και μαζί μας: Και τώρα τι θα κάνουμε?

Το καλοκαίρι θα τελειώσει σε απόλυτη σύγχυση με τη γραμμή του ορίζοντος…

Παίζουν: Παναγιώτης Κατσώλης, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σεραφείμ Ράδης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

«ΣΤΟΝ ΤΥΧΩΝΑ»

Μία εικαστική εγκατάσταση/παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι «Δαίμονες»

σε  σκηνοθεσία Γιάννη Τσορτέκη

Μετά το τελευταίο κεφάλαιο του μυθιστορήματος, ο Ντοστογιέφσκι γράφει ένα επιπλέον κεφάλαιο [που δε δημοσιεύθηκε ποτέ λόγω της λογοκρισίας που υπέστη από τον εκδότη του], στο οποίο τοποθετεί τον Σταβρόγκιν [ένα από τα πλέον σημαντικά dramatis personae της λογοτεχνίας του] να κινείται από ανάγκη, να αναζητά τη λύτρωση, να οδηγείται σε μιαν απρόβλεπτη συνάντηση με το μοναχό Τύχωνα.

Παίζουν: Ελευθερία Ρουσάκη, Γιάννης Τσορτέκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Η ΒΛΑΜΜΕΝΗ»

σε  σκηνοθεσία  Γρηγόρης Χατζάκης

Η Μαίρη είναι από τις παλαιότερες δασκάλες στο Emma Booker, ένα δημοτικό σχολείο στη Φλόριντα. Αλλά δεν είναι ένα τυχαίο σχολείο, ούτε η Μαίρη είναι μία τυχαία δασκάλα. Είναι το σχολείο που θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Αμερικής, George Bush Jr., και η Μαίρη είναι η δασκάλα που έχει επιλεγεί να πει ένα παραμύθι μπροστά στον πρόεδρο και τις τηλεοπτικές κάμερες. Έχει επενδύσει τα πάντα σε αυτή τη μέρα. Το μέλλον της, την καριέρα, τις σχέσεις της, αλλά κυρίως τα όνειρά της. Και τα έχει προετοιμάσει όλα τέλεια…

Μέσα σε αυτή τη μέρα, μέσα σε αυτό το σχολείο, η Μαίρη θα βιώσει ολόκληρο το παραμύθι.

Ερμηνεύουν: Μαρία Σκαφτούρα, Ειρήνη Βασιλάτου, Μπήλιω Καλιακάτσου, Βάλη Μαυρίδη, Φάνης Σακελαρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Χταποδάκια και άλλα διηγήματα»

μια παράσταση βασισμένη σε διηγήματα των Μ. Καραγάτση, Κώστα Ταχτσή, Μάριου Χάκκα,  Δημήτρη Χατζή, Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Στα πέντε αυτά διηγήματα, με φόντο την Ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, ξετυλίγονται ιστορίες ανταγωνισμού, διχόνοιας και ματαίωσης, στις οποίες καθημερινοί άνθρωποι βιώνουν την απόρριψη, την απόγνωση και τη μοναξιά. Θα βρουν τρόπο να επιβιώσουν; Στην παράσταση του BIOS, οι άνθρωποι του «τότε» συναντιούνται με τους ανθρώπους του «σήμερα» και η Ελλάδα της κρίσης απηχεί τη μεταπολεμική Ελλάδα. «Οι άνθρωποι θα αναστενάζουν πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο» θα συμπεράνει ο θίασος. Επί σκηνής εναλλάσσονται δραματικοί και κωμικοί τόνοι, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν πτυχές των ίδιων των κειμένων αλλά και να διαφανεί η ελπίδα με την οποία έχουμε ανάγκη να αντιμετωπίζουμε το παρόν και να ατενίζουμε το μέλλον. Εν τέλει, «ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε;»

Παίζουν: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου, Νατάσα Παπανδρέου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  29  ΙΟΥΛΙΟΥ

« Συνέβη Χθες»

Βασισμένο στο Shoot/Get treasure/Repeat του Mark Ravenhill.

Aπο την ομάδα AbnorMaL.

Η καθημερινή τραγωδία του σύγχρονου ανθρώπου, ξετυλίγεται κάτω από την σκιά μίας βίαιης επίθεσης. Ήρωες χωρίς ταυτότητα, κομμάτια του ίδιου χορού, γίνονται τα μέλη ενός θιάσου και απαιτούν από τους θεατές να πάρουν θέση.

Δεν είναι η μοίρα η κάποιος Θεός που κινεί τα νήματα, αλλά η βαθιά αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει σαν μία ξεχωριστή μονάδα με προσωπική άποψη μέσα σε ένα σύνολο.

Σκηνοθεσία-Δραματουργία : Πηνελόπη Φλουρή/Ειρήνη Ασημακοπούλου

Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη

Mουσική επιμέλεια : Παναγιώτης Ίσαρης

Παίζουν οι : Eιρήνη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Ίσαρης, Πηνελόπη Φλουρή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Η ΧΑΜΕΝΗ  ΤΙΜΗ ΤΗΣ  KATHARINA BLUM»

του Heinrich Böll

σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη

Η Καταρίνα Μπλουμ, μια νεαρή και ωραία οικιακή βοηθός, γίνεται άθελά της “πρόσωπο της ημέρας”: σ’ ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίττεν που, όπως αποδεικνύεται, καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα «εγκλήματα» και «τρομοκρατικές ενέργειες».

Έτσι η Καταρίνα βρίσκεται άξαφνα στο στόχαστρο του κίτρινου Τύπου -που εκπροσωπείται από την Εφημερίδα “Die Zeitung”,  και κυρίως στο στόχαστρο του αδίστακτου δημοσιογράφου Ταίτγκες. Η ιδιωτική ζωή της ηρωίδας καταστρέφεται. Ο αδίστακτος δημοσιογράφος δημοσιεύει συνεχώς πράγματα που κηλιδώνουν την υπόληψή της και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Η εκδίκηση της Καταρίνα Μπλουμ σε βάρος του έρχεται ως κάθαρση.

Παίζουν: Κατερίνα Λάττα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαριάνθη Παντελοπούλου,  Ελεάνα Στραβοδήμου.