Ο Κινητήρας θα φιλοξενήσει τις παρουσιάσεις των projects των συμμετεχόντων του 4ου Kinitiras Choreography Lab.

To 4o Lab φιλοξενεί όχι μόνο διεθνείς διδάσκοντες αλλά και διεθνείς συμμετέχουσες από τη Βραζιλία, τη Σερβία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία και την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον ανταλλαγής πρωτόγνωρο για τα ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι Xica Lisboa, Maja Maletkovic, Ισμήνη Μακαρατζή, Μαριλένα Παπαϊωάννου, Μαρία Σέρμπου και Μαρία Τσιχλή παρακολούθησαν καθημερινές διδασκαλίες για 4 εβδομάδες από τους διεθνείς καλλιτέχνες-ερευνητές Ana Sanchez-Colberg (βασική μέντορας και σχεδιάστρια του Lab), Κυριάκο Σπύρου, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Δημήτρη Καραλή, Andreas Dyrdal και John-Paul Zaccarini. Παράλληλα, είχαν χρόνο ανεξάρτητης έρευνας, καταλήγοντας στη δημιουργία και οργάνωση ενός ανεξάρτητου και μοναδικού για την κάθε μία project.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνητικών project θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουλίου στον Κινητήρα studio στα πλαίσια του προγράμματος residency: καλλιτέχνες με κρίση. Πρόκειται για ανοικτές αναζητήσεις, για ιδέες που σχηματίζονται τώρα, για εξερεύνηση και πειραματισμό μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Kinitiras Choreography Lab ξεκίνησε την Άνοιξη του 2011 με σκοπό να ανοίξει τις πόρτες στους επαγγελματίες χορευτές, ώστε να συνεχίσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Καθιστά διαθέσιμο το χρόνο, το χώρο και την υποστήριξη ενός μέντορα, προκειμένου οι καλλιτέχνες να πειραματιστούν, να αναπτύξουν διάλογο με άλλους καλλιτέχνες, και να έρθουν σε επαφή με νέες πρακτικές και συζητήσεις πάνω στο χορό. Το Lab, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, είναι μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα. Ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμβαδίσουν με τα τρία χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής: ιδέες, πρακτική και ανάλυση, στοιχεία αλληλοεξαρτώμενα στον καλλιτεχνικό πειραματισμό.

Sound engineering: Κυριάκος Σπύρου

Φωτισμός: Παύλος Μαυρίδης

Lab Director: Ana Sanchez-Colberg

•             Η ερευνητική διαδικασία θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, αφού το Kinitiras Choreography Lab σε συνεργασία με τον Τομέα Χορού του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος-DEREE θα διοργανώσει το πρώτο PROFESSIONAL CHOREOGRAPHIC DEVELOPMENT PROJECT από τις 2-14 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το επόμενο στάδιο έρευνας για τους παλιούς και νέους συμμετέχοντες του Lab, όπου θα τους προσφερθεί δωρεάν studio και τεχνικός εξοπλισμός για 2 εβδομάδες, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο School of Fine and Performing Arts Festival 2014.