Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

To Athens Plaython Festival, επιστρέφει!

To Athens Plaython Festival, επιστρέφει!

Ο πεζόδρομος της Αποστόλου Παύλου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο παιχνδιδότοπο για μικρούς και μεγάλους, καθώς το Athens Plaython για δεύτερη χρονιά φέρνει στην πόλη μια γιορτή παιχνιδιού, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με τέσσερα ευρωπαϊκά θέατρα δρόμου, τα οποία θα φέρουν στην Αθήνα την ρόκ όπερα "Dragon". Στα πλαίσια της παράστασης Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες θα μας καλέσουν να παίξουμε παιχνίδια εμπνευσμένα απο τους ευρωπαϊκούς μύθους των δράκων (roaaarrr!) και να συμμετέχουμε σε εντυπωσιακά εργαστήρια νέων τεχνολογιών.

Επίσης για πρώτη φορά οργανώνουμε στα πλαίσια του φεστιβάλ το Athens Plaython Talks: μια σειρά ομιλιών με θεματικές που αφορούν το σχεδιασμό παιχνιδιών την εποχή των κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων, αλλά και τη σχέση της πόλης με την κοινότητα, τις νέες τεχνολογίες και φυσικά τα παιχνίδια. Επίσημος προσκεκλημένος ο γνωστός αμερικανός συγγραφέας του Well-Played Games, ακαδημαικός, game designer και πατέρας των New Games Movement Bernard De Koven.  Είστε έτοιμοι λοιπόν να συμμετάσχετε σε παιχνιδοσυζητήσεις, να κυνηγήσετε δράκους φτιαγμένους απο laser, να γράψετε street art ποιήματα , να χτίσετε ανθρώπινους πύργους, να ψιθυρίσετε μυστικά τραγούδια και να τα βάλετε με αδυσώπητες πριγκίπισσες;

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
12ο Athens Digital Arts Festival: Το πρόγραμμα
11.05.2016 16:17
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας προσκαλεί σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121. Παράλληλα, το ADAF 2016 θα παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών και AV performances στον πολυχώρο six d.o.g.s.
Athens Science Festival 2016: Ένα φεστιβάλ με 31.000 επισκέπτες!
14.04.2016 16:33
Με επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Το 12ο Athens Digital Arts Festival - Digital Pop τον Μάιο στην Ερμού
06.04.2016 13:23
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει με τη 12η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.