Οι Εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο του Ντιρκ Μίλερ με τίτλο “Σύγκρουση”.

 

Το βιβλίο:

Παιχνίδια πολέμου για το παγκόσμιο χρήμα.
H αλήθεια και το παρασκήνιο για την ελληνική κρίση.

Ο Γερμανός συγγραφέας αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την ελληνική κρίση και μιλάει για όλους και για όλα.Ο ρόλος των Ελλήνων πολιτικών Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου, Σαμαρά, καθώς και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου.

Ποιοι πυροδότησαν την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Ελλάδα.

Από ποιους κατευθύνθηκε και γιατί η εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας και τελικά ποιους εξυπηρέτησε.

Ποιοι και γιατί αποκρύπτουν την ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Γιατί ξεπουλιέται ο φυσικός πλούτος της χώρας.

Ο μυστικός ρόλος των ανθρώπων της Goldman Sachs.

Ποιες δυνάμεις και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την τελική αναμέτρηση που θα καθορίσει ποιος θα είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος.

Πρέπει να εξετάζουμε τη διεθνή κρίση μόνο από την οικονομική διάσταση;

Για οτιδήποτε συμβαίνει θα πρέπει να τίθεται το ερώτημα: Ποιος βγαίνει κερδισμένος από αυτή την ιστορία;

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Κύπρος στέκονται στο χείλος του γκρεμού. Επικρέμεται η απειλή της αποχώρησης από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι όμως, οι δύο αυτές χώρες διαθέτουν τεράστια, αναξιοποίητα αποθέματα φυσικού αερίου. Σε μια ενδεχόμενη αποχώρησή τους από την ΕΕ ποιος θα εκμεταλλευόταν άραγε όλες αυτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές; Οι ΗΠΑ; Η Ρωσία; Η Κίνα;

 

Ο συγγραφέας:

Ο Ντιρκ Μίλερ, γνωστός και ως «Mr. Dax», δημοφιλής συγγραφέας και ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής στη Γερμανία, παρουσιάζει στη Σύγκρουση τα αποτελέσματα των πολυετών ερευνών του που κόβουν την ανάσα. Στην πολυσύνθετη παγκόσμια οικονομική κρίση που βιώνουμε, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, εκτυλίσσεται ένα οικονομικό μυθιστόρημα μυστηρίου, με κεντρικά θέματα την πολυπόθητη πρόσβαση στον ορυκτό πλούτο, τη νομισματική ισχύ και την πολιτική κυριαρχία. Όμως η Ευρώπη έχει τις δυνατότητες να υπερισχύσει σε αυτή τη διεθνή οικονομική σύγκρουση και να κερδίσει ένα καλύτερο αύριο. Ο Ντιρκ Μίλερ διαβλέπει τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης να εισέλθει σε ένα χρυσό αιώνα μέσα από τη στροφή της Γηραιάς Ηπείρου προς τον τομέα της ενέργειας και τις εκτεταμένες επενδύσεις στις υποδομές.

Αλλά όπου υπάρχουν ευκαιρίες, καραδοκούν και κίνδυνοι. Η καθοριστική σύγκρουση ξεκινά ανελέητη. Και ο Ντιρκ Μίλερ φροντίζει να μας βάλει στο παιχνίδι.

Ο Ντιρκ Μίλερ εργάστηκε για σχεδόν είκοσι χρόνια στο Χρηματιστήριο της Φρανκ­φούρτης. Σήμερα, ο επονομαζόμενος «Mr. Dax», ένας από τους διασημότερους χρηματιστηριακούς αναλυτές, παραχωρεί συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα και παράλληλα πραγματοποιεί πολυάριθμες διαλέξεις.

Το 2009 δημοσιεύθηκε το bestseller του Crashkurs, στο οποίο εξηγεί πώς οδηγηθήκαμε στην οικονομική κρίση που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Το 2011 εκδόθηκε το Cashkurs, που παρέχει χρηματοοικονομικές συμβουλές για αρχάριους και προχωρημένους και το οποίο ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των bestsellers του περιοδικού Spiegel.

Περισσότερες πληροφορίες από και για τον Ντιρκ Μίλερ στην ιστοσελίδα www.cashkurs.com