Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ και του Μεξ – Λουίς Σεπούλβεδα

Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ και του Μεξ – Λουίς Σεπούλβεδα

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όπερα το βιβλίο του Λουίς Σεπούλβεδα με τίτλο “Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ και του Μεξ”, σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη και εικονογράφηση Ειρήνης Ελευθεριάδη.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΞ, ΤΟΥ ΜΑΞ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΞ, η καταπληκτική περιπέτεια του γάτου με το ελληνικό προφίλ, ενός ποντικού και του αγοριού που ζούσε μαζί τους

 

 

«ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΜΙΞ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΜΕΞ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΜΑΞ, Ο ΛΟΥΙΣ ΣΕΠΟΥΛΒΕΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ (ΖΟΡΜΠΑ) ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Σ’ ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ», ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΑΤΟΣ (ΤΥΦΛΟΣ ΜΕΝ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΟΜΗ ΔΕ) ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ: ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ (ΕΣΤΩ, ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ...) Μ’ ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. Ο ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΣΕΠΟΥΛΒΕΔΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.»

El diario

 

«Όταν ο ποντικός βολεύτηκε στο σβέρκο του γάτου, με τα χεράκια του γαντζωμένα στις τρίχες κάτω από τ' αφτιά του, ο Μιξ κούνησε την ουρά με δύναμη, άφησε να τον κυριεύσει ένας πρωτόγνωρος πυρετός, σερνάμενος σχεδόν έφτασε στο όριο ανάμεσα στη στέγη και το κενό, με αργές κινήσεις μάζεψε το κορμί του πάνω στα πισινά του ποδάρια, περίμενε να τον κατακλύσει όλη εκείνη η δύναμη η συγγενική με τα μεγάλα αιλουροειδή, τον τίγρη, το λιοντάρι, τον ιαγουάρο, κι ύστερα πήδηξε, τεντώνοντας το σώμα σαν σαΐτα.»

(ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ)

 

«Μ’ αρέσουν οι γάτοι γιατί είναι μυστηριώδεις, αξιοπρεπέστατοι και ανεξάρτητοι. Όταν γνώρισα τον μικρούλη Μιξ, έναν γάτο που ο γιος μου, Μαξ, είχε υιοθετήσει από την Εταιρεία Προστασίας Ζώων του Μονάχου, με εντυπωσίασε η αξιοπρέπεια αυτού του μικρού γατιού που χωρούσε στη φούχτα μου. Ο Μιξ μεγάλωσε συνεχίζοντας να με εντυπωσιάζει, γιατί στο πρόσωπο δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο γάτο. Είχε μια κατατομή περίκομψη, ελληνική, που τραβούσε την προσοχή όλου του κόσμου.»

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Λ.Σ.)

Σχετικές ειδήσεις
Τα Ψυχρομπερδέματα ξανά στο Θέατρο Σοφούλη
28.11.2016 12:02
Το Θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί την παιδική παράσταση "Ψυχρομπερδέματα". Πρόκειται για μια παράσταση - show που ''μπερδεύει'' το τσίρκο, με το χορό και το θέατρο. Εναέρια ακροβατικά, ζογκλερικά, χούλα χούπ, κορδέλες, ισορροπιστικός τροχός, παντομίμα, μπαλέτο, αφήγηση και η τέχνη του κλόουν είναι όλα όσα συνθέτουν μία ιστορία εμπνευσμένη τόσο από την πρόσφατη και γνωστή ιστορία της ταινίας ''Ψυχρά κι Ανάποδα'' όσο κι από το κλασσικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν ''Η βασίλισσα του χιονιού''.
Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό - Μαρία Καραγιάννη
22.08.2016 12:51
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό της Μαρίας Καραγιάννη σε εικονογράφηση Ιούλιου Μαρουλάκη.
Ιστορία αγάπης στο βυθό, γέλια ένα σωρό - Μαρία Καραγιάννη
06.07.2016 11:45
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορία αγάπης στο βυθό, γέλια ένα σωρό της Μαρίας Καραγιάννη σε εικονογράφηση του Ιούλιου Μαρουλάκη.
Πετρόσουπα. Μια ιστορία, μια συν-τροφιά, από την ομάδα αbαrizα στο Quilombo
17.05.2016 12:43
Η ομάδα αbαrizα- παιχνίδι/φαντασία/έκφραση φιλοξενεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις 17:00 στο Quilombo την παράσταση διαδραστικής αφήγησης για παιδιά από 18 μηνών έως 8 ετών: “Πετρόσουπα. Μια ιστορία, μια συν-τροφιά”.
Η ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ & Γκρέτελ στο Θέατρο Σοφούλη
18.02.2016 15:23
Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος ανεβάζουν την παιδική θεατρική παράσταση "Η ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ" του Γιώργου Γκόντου στο θέατρο Σοφούλη σε σκηνοθεσία Αναστασίας Αναστασούδη.