Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τελικά τι είναι η ζωή – Χρήστος Μπέλλος

Τελικά τι είναι η ζωή – Χρήστος Μπέλλος

Οι Εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Μπέλλου με τίτλο “Τελικά τι είναι η ζωή;”.

 

Το βιβλίο:

Το βιβλίο αυτό δε γράφτηκε για να αρέσει, αλλά για να ελαφρύνει τα βάρη της καθημερινότητας του ανθρώπου και να της δώσει μια εύθυμη νότα. Καταπιάνεται με θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά αλλά και στο παρόν. Στα διάφορα κείμενά του υποκρύπτεται μια αλήθεια, η οποία υπενθυμίζει στον άνθρωπο ότι δεν είναι μόνος, αλλά έχει δίπλα του το συνάνθρωπό του, με τον οποίο θα πορευτεί μαζί στον τελικό προορισμό, γιατί, αν φτάσει μόνος του, θα βρει τις πύλες του Θείου κλειστές. Σε όλα τα μέρη του βιβλίου υπάρχει ποικιλία στη διαδοχή από θέμα σε θέμα, με απώτερο σκοπό αυτό να διαβάζεται ευχάριστα, ενώ βασικό χαρακτηριστικό των κειμένων είναι ότι υπάρχει μια χρήσιμη συμβουλή για τον άνθρωπο.

 

Ο συγγραφέας:

Είμαι το όγδοο παιδί της οικογένειας του Μπέλλου Παναγιώτη, το στερνοπαίδι όπως λένε. Γεννήθηκα το 1938 στα Σπάτα της Αττικής όπου και μεγάλωσα. Οι γονείς μου ήσαν αγράμματοι και έτσι δεν με ενόχλησαν ποτέ με το διάβασμα. Είχα την περιποίηση και φροντίδα των μεγαλύτερων αδελφών μου και μεγάλωσα μέχρι τα δεκαοχτώ μου χρόνια σ’ ένα ήσυχο και ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον , χωρίς προβλήματα και αντιξοότητες. Ήμουν πολύ καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, πάντοτε στους τρεις πρώτους, και με κατάλληλη και κοπιαστική προετοιμασία μπήκα στη Σχολή Ικάρων, Τμήμα ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας), όπου σταδιοδρόμησα διατελέσας και καθηγητής στη ΣΜΑ (στο 4ο έτος) και μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας και μετεκπαίδευσης σε Αμερική και Ιταλία βγήκα στη σύνταξη, με το βαθμό του υποπτεράρχου. Όμως και πάλι δεν επαναπαύτηκα στις δάφνες του συνταξιούχου, αλλά το 1985, μαζί με δύο αξιόλογους συνεταίρους, συμμετείχα στη δημιουργία μιας εταιρείας ηλεκτρονικών, με κύριο αντικείμενο τις επικοινωνίες, με την οποία ασχολούμαι μέχρι σήμερα.

 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.