Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ κλασικής μουσικής από ένα τρίο εγχόρδων από τη Βιέννη, το οποίο αποτελούν η Ελληνίδα Λουκία Λουλάκη στο βιολοντσέλο, η Πολωνή Magdalena Wieckowska στο βιολί και ο Ισπανός Damian Posse στο κοντραμπάσο.

Οι δύο ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες νέες σολίστ, μέλη του Trio 92 που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών της Βιέννης, συμπράττουν με τον βιρτουόζο πολυβραβευμένο Ισπανό κοντραμπασίστα Damian Posse σε μια μοναδική μουσική παράσταση. Τρεις νέοι καλλιτέχνες που έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν διεθνώς στον εκλεκτικό χώρο της κλασικής μουσικής.

Λουκία Λουλάκη, βιολοντσέλο

Magdalena Wieckowska, βιολί

Damian Posse, κοντραμπάσο

Λουκία Λουλάκη, βιολοντσέλο

Η Λουκία Λουλάκη, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992, ξεκίνησε βιολοντσέλο στα εφτά της χρόνια και αποφοίτησε το 2008 από την τάξη του Δημήτρη Γούζιου, ως υπότροφος του Ωδείου Αθηνών, με άριστα παμψηφεί, 1ο βραβείο και την ύψιστη τιμητική διάκριση του Ωδείου Αθηνών, το  χρυσό μετάλλιο Α. και Ι. Συγγρού. Συμμετείχε από πολύ νωρίς σε σεμινάρια και master classes (Γ. Χατζηνίκου, G. Zhislin, M. Kliegel, P. Nagy, W. E. Schmidt, N. Gutman).

 Από τον Μάρτιο του 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 ήταν τακτική μαθήτρια της Natalia Gutman στην Ακαδημία Scuola di Musica di Fiesole, όπου  από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2010, σπούδασε με  υποτροφία του Ιδρύματος «Mundo en Harmonia», ενώ  βραβεύτηκε και με το «Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ». Τον Μάιο του 2008 ηχογράφησε το κοντσέρτο του Dvorak (ΕΡΤ, Β. Συμεωνίδης). Το ντεμπούτο της στο μεγάλο κοινό πραγματοποιήθηκε στα δεκαέξι της, με  το 1ο κοντσέρτο του Shostakovich, ως νέα σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Τον Απρίλιο του 2010 πήρε το βραβείο Premio Walter Boccaccini για την εξαιρετική της επίδοση στην τάξη της Natalia Gutman. Tον Ιούνιο του 2010 έγινε  δεκτή για μεταπτυχιακές σπουδές στο βιολοντσέλο στο Vienna Konservatorium Privatuniversität, στην τάξη της Natalia Gutman, όπου  σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Ωνάση. Τον Ιανουάριο του 2013 έδωσε τις τελικές εξετάσεις-συναυλία για τον τίτλο του Master στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και αρίστευσε αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία από τους κριτές.

Στη διάρκεια των σπουδών της στη Βιέννη επελέγη πολλές φορές από τη διεύθυνση του Πανεπιστημίου να παίξει ως σολίστ, στη Musikverein αλλά και στο Rathaus, ενώ τον Μάρτιο του 2012 βραβεύτηκε στη μουσική δωματίου με το βραβείο του Tzuzuki-Stiftung. Ηχογράφησε δύο φορές για τον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ΟRF (RadioKulturHaus Wien). Έπαιξε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,  την ΕΡΤ, την Λυρική Σκηνή, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Orquesta Ciudad de Granada. Έδωσε ατομικές συναυλίες αλλά και ρεσιτάλ Μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, στη Σλοβενία, στην Ιταλία, στην Αυστρία, στην Κροατία και την Πολωνία. Συμμετείχε επίσης σε σημαντικά Φεστιβάλ (Festival dei Due Mondi di Spoleto, 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, 14ο Φεστιβάλ Σάμου).

Είναι μια από τους τρεις νεαρούς σολίστ που συμμετείχαν  σε ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων του Μεγάρου Μουσικής.

Είναι μέλος της Ορχήστρας Purpur αλλά και σόλο βιολοντσέλο στα σύνολα μουσικής δωματίου της ορχήστρας. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι το βιολοντσέλο του Trio 92, με το οποίο τον Απρίλιο του 2013 πήραν το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου Alpe Adria στην Ούντινε της Ιταλίας.

Magdalena Wieckowska, βιολί

Η Μagdalena Wieckowska γεννήθηκε το 1992 στο Bielsko-Biala της Πολωνίας, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση, από το State Stanislaw Moniuszko’s Music School από την τάξη του Josef Iwanowicz. Στα 17 της είχε ήδη γίνει δεκτή στην τάξη του Edward Zienkowski στο University of Music and Performing Arts στη Βιέννη, όπου σπουδάζει ακόμα. Το 2009 και 2010 πήρε υποτροφία από τον πρωθυπουργό της Πολωνίας ως η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου. Έπαιξε με την ορχήστρα του σχολείου ως πρώτο βιολί και έδωσαν κοντσέρτα στην Ιταλία το 2007 και 2008.

Το 2011 έκανε περιοδεία με την Euphony Young Orchestra στην Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία και στην Σλοβενία, ενώ έπαιξε με την Wiener Jeunesse Orchester στην Αυστρία, Ιταλία και Γερμανία. Πήρε μέρος σε master classes κάτω από την αιγίδα της Φιλαρμονικής της Βιέννης και τον Ιανουάριο του 2012 συμμετείχε σε περιοδεία στην Ιαπωνία με την Vienna Walzer Orchestra. Έπαιξε επίσης με την Ossiach Akademie Orchester (που καθοδηγείται από μέλη της Vienna Philharmonic) και με την Purpur Orchester κατά την διάρκεια του φεστιβάλ Kvarner της Κροατίας. Εκτός από τη συμμετοχή της σε αυτές τις ορχήστρες, συμμετέχει και σαν σολίστ σε σύνολα μουσικής δωματίου (Camerata Polonia, Cum Sonore Orchester Wien).

Συμμετείχε σε πολλά master classes με καθηγητές, μεταξύ άλλων, τους Edward Zienkowski, Wolfgang Marschner, Andrzej Grudzien, Marianne Pikety, Stefano Pagliani, Krzysztof Jakowicz, Kaja Danczowska. Το 2012 πήρε υποτροφία από το Τμήμα Κουλτούρας και Τέχνης της πόλης Bielsko-Biala και υποτροφία από το Ίδρυμα Pro Bono Musicae.

Από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι το βιολί του Trio 92, με το οποίο τον Απρίλιο του 2013 πήραν το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου Alpe Adria στην Ούντινε της Ιταλίας.

Damian Posse, κοντραμπάσο

Ο βιρτουόζος βραβευμένος Ισπανός κοντραμπασίστας Damian Posse γεννήθηκε το 1985 στη Λεόν της Ισπανίας. Άρχισε να σπουδάζει κοντραμπάσο το 1992 με τον Jesús Méndez και απέκτησε τους πρώτους τίτλους των σπουδών του με εύφημη μνεία για τα προσόντα του. Στα 15 του έκανε το ντεμπούτο του σαν σολίστ με την ορχήστρα του κονσερβατορίου και ένα χρόνο αργότερα έπαιξε πάλι με την ίδια ορχήστρα σε ένα κύκλο για νέους σολίστ.

 Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές του για τον τίτλο του bachelor στο Conservatory of Music of Salamanca, παίρνοντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία, υπό την καθοδήγηση του Ruth Alonsο  και του Joaquín Clemente. Το 2008 έγινε δεκτός στο  University for Music and Performing Arts στη Βιέννη, στην τάξη του καθηγητή Alois Posch (σόλο κοντραμπάσο της Φιλαρμονικής της Βιέννης) για μεταπτυχιακές σπουδές. Σήμερα, ως μέλος της “Ossiach Academy Orchestra”, ολοκληρώνει τις post-degree σπουδές του με τον ίδιο καθηγητή.

Συμμετείχε στη Φιλαρμονική Oρχήστρα της Βιέννης και την “Ossiach Academy Orchestra” του Kaertner στην Αυστρία. Συμμετείχε επίσης σε master classes με μερικούς από τους σημαντικότερους κοντραμπασίστες της Ευρώπης, όπως είναι οι Damien Arenas, Diego Zecharies, Margaret Urquhart, Alexander Preus, Ulrich Wolf, Johanner Aursperg.

 Τον Ιούνιο του 2012 εμφανίστηκε σαν μέλος του συνόλου “Ensemble Berlin” (σύνολο μουσικής δωματίου αποτελούμενο από μουσικούς της Berliner Philarmoniker) στο Landsberger Sommermusiken, ένα μουσικό φεστιβάλ της Γερμανίας ιδρυτής του οποίου είναι ο Christoph Hartmann (σόλο όμποε της Berliner Philarmoniker).

Έχει δώσει συναυλίες σε Ισπανία, Αυστρία, Κροατία, Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Γαλλία και Κίνα και έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες ανά τον κόσμο. Στη διάρκεια των τελευταίων ετών τον έχουν καλέσει να παίξει μαζί τους σημαντικότατες ορχήστρες, μερικές από τις οποίες είναι οι “Symphony Orchestra of Galicia”, “Orchestra Rostov state”, “Ensemble Wien Klang”, “Metropolitan Kammerorchester Wien”, “Orquesta Ciudad de Palencia”, “Purpur Orchestra” (ορχήστρα που υποστηρίζεται από μέλη των Φιλαρμονικών του Βερολίνου και της Βιέννης), “Verbier Chamber Orchestra”.