Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ράους – Ουστ από 'δω, στο Θέατρο των Αγρών

Ράους – Ουστ από 'δω, στο Θέατρο των Αγρών

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού παρουσιάζει στο Θέατρο των Αγρών το έργο των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου με τίτλο “Ράους – Ουστ από 'δω”, σε σκηνοθεσία Μάνου Παπαδογιαννάκη, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

 

Λίγα λόγια για το έργο…..

Η υπόθεση ξεκινάει από την στιγμή που τρείς μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μία προϊσταμένη νοσοκόμα και μια φαρμακοποιός, κληρονομούν εξ΄ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σ΄αυτό κάποτε, είχε μείνει ο Άγγελος Σικελιανός.

 

Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρείς κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο, στεγάζεται οίκος ανοχής, στον οποίο δουλεύουν δύο πόρνες, μια Ελληνίδα και μια Ρωσίδα, ένας υπάλληλος υποδοχής και ένας νταβατζής. Οι τρείς κληρονόμοι κατ΄αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους, αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής. Και όχι μόνο συνεργάζονται πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες, για την βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα, όταν μετά την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα, ελέγχονται από το υπουργείο, όλοι οι σύλλογοι που έχουν επιδοτηθεί. Τι θα κάνουν όταν έρθει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος; Πως θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής, σαν πολιτιστικό κέντρο; Η συνέχεια στη σκηνή του Θεάτρου των Αγρών ….

 

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης

Σκηνικά: Βλαδίμηρος Σαρκήσωφ

Σκηνογραφία: Βαλάντη Δουλγεράκη

Κουστούμια: Άρτεμη Δουλγεράκη

Ήχος-φωτισμός: Μανώλης  Σταματάκης

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Τάκης: Βαγγέλης Σταματάκης

Φούλα: Εύα Αλεξάκη

Τέτα: Αλίκη Μπαλασάκη

Βαγγέλης: Μάνος Παπαδογιαννάκης

Σαμάνθα: Έφη Αριστείδου

Σβετλάνα: Καταρίνα Λάνγκνερ

Παρασκευάς: Γιώργος Καψαλάκης

Στούμφελ: Κωστής Μανιουδάκης

Σχετικές ειδήσεις
Οιδίπους τύραννος από το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ
07.11.2016 16:22
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.
Μαύρη Κωμωδία, του Πήτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο από το ΚΘΒΕ και το ΚΕΑΤ
31.10.2016 14:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς: παραστάσεις του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
20.04.2016 14:52
Το «Τρίτο κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς» είναι μια θεατρική-εκπαιδευτική δράση την οποία υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.