Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Sandcastle for grown-ups: Ατομική έκθεση της Meta Isæus-Berlin

Sandcastle for grown-ups: Ατομική έκθεση της Meta Isæus-Berlin

H Mare Gallery στα Χανιάπαρουσιάζει την καινούργια εγκατάσταση της σουηδέζας Meta Isaeus Berlin, η οποία διαρκεί από τις 18 Ιουλίου έως και τις 18 Αυγούστου 2013.

Ό,τι χτίζεται στην άμμο είναι επίφοβο, λένε. Όλες οι προθέσεις και τα σχέδια είναι ανεπιτυχή. Τα κύματα της θάλασσας δεν θα αργήσουν να παρασύρουν την άμμο ταξιδεύοντας την σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου θα αναμιχθεί με νέες μνήμες και νέες ιστορίες. Ένα σκηνικό ορθώνεται κατά μήκος της ακτής της Κρήτης που συνενώνει τις μνήμες που ενυπάρχουν στα τοπικά υλικά με αυτές στα υλικά της καλλιτέχνιδος - μια άλλη άποψη, μια διαφορετική προσέγγιση, μια νέα προοπτική, κι αν μη τι άλλο, από μια άλλη χώρα με τη δική της ιστορία. Επηρεασμένη από τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Κρήτης, χρησιμοποιώντας υλικά όπως άμμο, θαλασσινό νερό και παλιά έπιπλα, η Meta Isæus-Berlin δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό που θα ταξιδέψει το θεατή μέσα από ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων, νοσταλγίας και προσδοκιών.

Η Meta Isæus-Berlin είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα που δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 25 ατομικές εκθέσεις ανά τον κόσμο, όπως στη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. Εκτός από το ότι υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου μοντέρνας τέχνης Moderna Museet και καθηγήτρια του παν/μίου Konstfack University College of Art της Στοκχόλμης, η Meta Isæus-Berlin έχει εκθέσει τα έργα τέχνης της σε πολλές γκαλερί , μουσεία, μπιενάλε και χώρους τέχνης, ενώ το έργο της κοσμεί τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες συλλογές σε όλο τον κόσμο. Στη Στοκχόλμη συνεργάζεται με την Γκαλερί Andersson/Sandström.

Επιμέλεια Σοφία Μαυρουδή

Ο κατάλογος της έκθεσης θα είναι επίσης διαθέσιμος για download μετά τα εγκαίνια . Ο Χριστόφορος Μαρίνος, επιμελητής και συγγραφέας, γράφει για το έργο της Meta Isæus-Berlin για τον κατάλογο.

Σχετικές ειδήσεις
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.

Ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στη γκαλερί ΑΔ
15.06.2016 11:40
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στην γκαλερί ΑΔ.
Ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη γκαλερί Alma
15.02.2016 16:42
Η γκαλερί Alma στα Τρίκαλα εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.
Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη στη γκαλερί Σκουφά
19.01.2016 12:18
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.
Ατομική έκθεση της Λήδας Κοντογιαννοπούλου στην αίθουσα τέχνης “ena”
31.12.2015 13:07
Έργα μικρών & μεσαίων διαστάσεων θα παρουσιάσει η ζωγράφος Λήδα Κοντογιαννοπούλου στη νέα ατομική της έκθεση, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 12/1/2016 στην αίθουσα τέχνης ena.