Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Sandcastle for grown-ups: Ατομική έκθεση της Meta Isæus-Berlin

Sandcastle for grown-ups: Ατομική έκθεση της Meta Isæus-Berlin

H Mare Gallery στα Χανιάπαρουσιάζει την καινούργια εγκατάσταση της σουηδέζας Meta Isaeus Berlin, η οποία διαρκεί από τις 18 Ιουλίου έως και τις 18 Αυγούστου 2013.

Ό,τι χτίζεται στην άμμο είναι επίφοβο, λένε. Όλες οι προθέσεις και τα σχέδια είναι ανεπιτυχή. Τα κύματα της θάλασσας δεν θα αργήσουν να παρασύρουν την άμμο ταξιδεύοντας την σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου θα αναμιχθεί με νέες μνήμες και νέες ιστορίες. Ένα σκηνικό ορθώνεται κατά μήκος της ακτής της Κρήτης που συνενώνει τις μνήμες που ενυπάρχουν στα τοπικά υλικά με αυτές στα υλικά της καλλιτέχνιδος - μια άλλη άποψη, μια διαφορετική προσέγγιση, μια νέα προοπτική, κι αν μη τι άλλο, από μια άλλη χώρα με τη δική της ιστορία. Επηρεασμένη από τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Κρήτης, χρησιμοποιώντας υλικά όπως άμμο, θαλασσινό νερό και παλιά έπιπλα, η Meta Isæus-Berlin δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό που θα ταξιδέψει το θεατή μέσα από ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων, νοσταλγίας και προσδοκιών.

Η Meta Isæus-Berlin είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα που δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 25 ατομικές εκθέσεις ανά τον κόσμο, όπως στη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. Εκτός από το ότι υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου μοντέρνας τέχνης Moderna Museet και καθηγήτρια του παν/μίου Konstfack University College of Art της Στοκχόλμης, η Meta Isæus-Berlin έχει εκθέσει τα έργα τέχνης της σε πολλές γκαλερί , μουσεία, μπιενάλε και χώρους τέχνης, ενώ το έργο της κοσμεί τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες συλλογές σε όλο τον κόσμο. Στη Στοκχόλμη συνεργάζεται με την Γκαλερί Andersson/Sandström.

Επιμέλεια Σοφία Μαυρουδή

Ο κατάλογος της έκθεσης θα είναι επίσης διαθέσιμος για download μετά τα εγκαίνια . Ο Χριστόφορος Μαρίνος, επιμελητής και συγγραφέας, γράφει για το έργο της Meta Isæus-Berlin για τον κατάλογο.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Faces and spaces: Έκθεση της Νέλλης Τραγούστη στο Box Freiraum
11.01.2017 14:16
Το HELLAS FILMBOX BERLIN και το BOX FREIRAUM σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία – Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, παρουσιάζουν την έκθεση “FACES AND SPACES”, με φωτογραφίες της Νέλλης Τραγούστη.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.

Ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στη γκαλερί ΑΔ
15.06.2016 11:40
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στην γκαλερί ΑΔ.