Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

«Ζέλιγκ» του Γούντι Άλεν (1983) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

«Ζέλιγκ» του Γούντι Άλεν (1983) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παρουσιάζει την προβολή της ταινίας «Ζέλιγκ».

 

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου σας προσκαλούμε στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για να απολαύσουμε μαζί τον Γούντι Άλεν, ως άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα.

 

Η ταινία: Σε μία λιγότερο γνωστή (ειδικά στην Ελλάδα) αλλά αναντίρρητα σπουδαία στιγμή του, ο Γούντι Αλεν παρέδωσε πριν από ακριβώς 30 χρόνια το «Zelig» (1983), ένα πρωτοποριακό και πολυεπίπεδο ψευδοντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο που καταρρέει υπό το βάρος της ανάγκης του για αποδοχή.

Πρόκειται για τον Λέοναρντ Ζέλιγκ (τον υποδύεται φυσικά ο ίδιος ο Αλεν), ο οποίος –υποτίθεται πως– έγινε διάσημος στην Αμερική του ’20 εξαιτίας της ασυνείδητης ικανότητάς του να προσεταιρίζεται τα χαρακτηριστικά όσων συναναστρέφεται, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός. Καθώς η κοινή γνώμη και η επιστημονική κοινότητα έχουν πέσει πάνω του για να μελετήσουν αυτήν την πρωτάκουστη περίπτωση χαμαιλεοντισμού, μία γυναίκα ψυχίατρος (Μία Φάροου) είναι εκείνη που με την ευφυΐα αλλά και την αγάπη της προσπαθεί να τον θεραπεύσει.

Αναπαράγοντας απολαυστικά την αισθητική της εποχής στην οποία αναφέρεται και χρησιμοποιώντας εκτενώς πειραγμένο αρχειακό υλικό, το «Zelig» παραμένει μία από τις πιο αστείες και συνάμα βαθιά μελαγχολικές ταινίες του αγαπημένου Νεοϋορκέζου δημιουργού.

 

Με την Ευγενική Υποστήριξη του ΕΟΤ: www.visitgreece.gr

Υποστηρικτές: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΟΠΑΝΔΑ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Γαλλικό Ινστιτούτο , Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
Το Μουσείο Κινηματογράφου συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
23.09.2016 11:20
Το Μουσείο Κινηματογράφου συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Η ταινία
13.09.2016 15:43
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην ειδική προβολή της ταινίας «Υπόθεση Νοτόριους» (Notorious - 1946, 101’), του Άλφρεντ Χίτσκοκ, την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 20:30, στα παρακάτω 5 μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και Μουσείο Μαστίχας Χίου.
Café Society, του Γούντι Άλεν
19.08.2016 10:38
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 25 Αυγούστου 2016 την ταινία Café Society, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γούντι Άλεν.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).