Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παρουσιάζει την προβολή της ταινίας «Ζέλιγκ».

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου σας προσκαλούμε στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για να απολαύσουμε μαζί τον Γούντι Άλεν, ως άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα.

Η ταινία: Σε μία λιγότερο γνωστή (ειδικά στην Ελλάδα) αλλά αναντίρρητα σπουδαία στιγμή του, ο Γούντι Αλεν παρέδωσε πριν από ακριβώς 30 χρόνια το «Zelig» (1983), ένα πρωτοποριακό και πολυεπίπεδο ψευδοντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο που καταρρέει υπό το βάρος της ανάγκης του για αποδοχή.

Πρόκειται για τον Λέοναρντ Ζέλιγκ (τον υποδύεται φυσικά ο ίδιος ο Αλεν), ο οποίος –υποτίθεται πως– έγινε διάσημος στην Αμερική του ’20 εξαιτίας της ασυνείδητης ικανότητάς του να προσεταιρίζεται τα χαρακτηριστικά όσων συναναστρέφεται, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός. Καθώς η κοινή γνώμη και η επιστημονική κοινότητα έχουν πέσει πάνω του για να μελετήσουν αυτήν την πρωτάκουστη περίπτωση χαμαιλεοντισμού, μία γυναίκα ψυχίατρος (Μία Φάροου) είναι εκείνη που με την ευφυΐα αλλά και την αγάπη της προσπαθεί να τον θεραπεύσει.

Αναπαράγοντας απολαυστικά την αισθητική της εποχής στην οποία αναφέρεται και χρησιμοποιώντας εκτενώς πειραγμένο αρχειακό υλικό, το «Zelig» παραμένει μία από τις πιο αστείες και συνάμα βαθιά μελαγχολικές ταινίες του αγαπημένου Νεοϋορκέζου δημιουργού.

Με την Ευγενική Υποστήριξη του ΕΟΤ: www.visitgreece.gr

Υποστηρικτές: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – ΟΠΑΝΔΑ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Γαλλικό Ινστιτούτο, Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα