Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Φρέσκα και της ώρας: Έκθεση από την Ιόλη Ξιφαρά, στη Γκαλερί Art S.A.

Φρέσκα και της ώρας: Έκθεση από την Ιόλη Ξιφαρά, στη Γκαλερί Art S.A.

Η Γκαλερί Art S.A.παρουσιάζει τη μικρή ατομική έκθεση της Ιόλης Ξιφαρά με τίτλο “Φρέσκα και της ώρας”, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 20 Ιουλίου και έχει διάρκεια έως και την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013.

 

Στην έκθεση, θα παρουσιαστούν παλιά αλλά και νέα έργα απο την δουλειά της ζωγράφου, φρέσκο, κεραμικά αντικείμενα.

 

Μια μικρή έκπληξη θα περιμένει τους καλεσμένους, καθώς η καλλιτέχνης την ημέρα των εγκαινίων θα ζωγραφίζει στο μπαλκονάκι της γκαλερί φρέσκα , της ώρας, μικρά έργα τέχνης σε χαρτί αναμιγνύοντας τα χρώματα της με διάθεση καλοκαιρινή, κέφι και φαντασία.

 

Φρέσκα, εφήμερα και θνητά (ή μήπως όχι;). Γεννιώνται σαν τον έρωτα το καλοκαίρι.  Μοιάζουν με ψάρια,  είναι σαν το αλάτι της θάλασσας στα βράχια, σαν καλοκαιρινά φρούτα, σαν την πρωϊνή πάχνη, σαν αντανάκλαση στο φως του μεσημεριού. Τίποτα δε διαρκεί πολύ, αλλά μέχρι να νυχτώσει, είναι μια αιωνιότητα. Η μέρα περνά αργά, αλλά τίποτα στενάχωρο  δεν είναι …της ώρας. Κάτω απ’ αυτόν τον ήλιο, μόνο τα απόλυτα μπορούν να υπάρξουν. Δεν είναι της ώρας, είναι της στιγμής: τόσο σκληρά, τόσο αληθινά. Όσο το φως.

Σχετικές ειδήσεις
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Θώρακες, άλογα και άνθη: έκθεση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης
10.08.2016 16:36
Η Εταιρία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών οργανώνει την εικαστική έκθεση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με θέμα: «Θώρακες, άλογα και άνθη» με γλυπτά της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη & με νωπογραφίες της Ιόλης Ξιφαρά.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Κήποι ανάμεσα/Gardens between: έκθεση της Ιόλης Ξιφαρά στη Σύρο
10.06.2016 12:07
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Ιόλης Ξιφαρά «Κήποι ανάμεσα/Gardens between», το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».
Same But Different: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.12.2015 15:44
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση “Same But Different”, με τους καλλιτέχνες της γκαλερί John Bock, Jessica Dickinson, Nick Mauss, Helmut Middendorf και Arthur Ou.