Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

10o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ χορού 2013- Site Specific σε πολλά σημεία στο κέντρο της Λεμεσού

10o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ χορού 2013- Site Specific σε πολλά σημεία στο κέντρο της Λεμεσού

Το 10ο καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού site specific της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 21 μέχρι 27 Ιουλίου του 2013.

 

Με εννέα ομάδες που θα παρουσιάσουν τη νέα τους χορογραφική δουλειά, από τις 21 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2013 στο κέντρο της Λεμεσού, θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια ζωής του το καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του χορού στην Κύπρο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για μια εβδομάδα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει στο κέντρο της Λεμεσού, να θυμηθεί παλιές ξεχασμένες γωνιές της πόλης ή και ιστορικά σημεία και κτήρια, τα οποία οι καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να  «ξαναζωντανέψουν» και να τα παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους ματιά. «Σκαλίζουν» ιστορικές και κοινωνικές πτυχές της ζωής της πόλης από το παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζοντας τις απόψεις τους μέσα από σύγχρονες ευρηματικές δημιουργίες.

 

Το φετινό φεστιβάλ εκτός από επετειακό χαρακτήρα, έχει και μια «θεματική ενότητα»  που αφορά στην  κρίση με οποιαδήποτε μορφή και έννοια θέλει ο καθένας να την αντιληφθεί και να την προσεγγίσει.

 

Οι χορογράφοι αναζήτησαν τους χώρους τους στο κέντρο της Λεμεσού, σε συνεργασία με την ομάδα Active Spaces, με σκοπό κυρίως, να αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένοι χώροι. Με αυτή τη θεματολογική γραμμή, οι καλλιτέχνες καταθέτουν το σχόλιό τους σε  χώρους «θύματα της κρίσης» δίνοντας τους μία άλλη διάσταση. .  Χώροι των παραστάσεων μεταξύ άλλων θα είναι: Υπόγειο Πλ. Ηρώων, Χώρος Στάθμευσης Οδός Σαλαμίνος, Χώρος Στάθμευσης Αρχ. Κυπριανού, Οδός Αγκύρας 45, Αποθήκη Βουδασκά Οδός Ελλήνων, Warehouse Οδός Γ. Μιτέλλα, Παλιό Ξυδάδικο Οδός Γ. Μιτέλλα, Πέρασμα Οδός Νίκου Ξιούτα και Α' Δημοτικό Οδός Βραγαδίνου.

 

Στο 10ο καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού θα συμμετέχουν:

 

Ασώματες Δυνάμεις-Μάχη Δημητριάδου Lindahl

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε-Χλόη Μελίδου

Αέλιον-Φωτεινή Περδικάκη

arttitude-Εύη Παναγιώτου

Έλενα Αντωνίου

Αριάνα Μαρκουλίδου

Μιλενα Ugren Κούλα

Echo Arts-Αριάνα Οικονόμου

Demmie Da Costa

 

Το πάρτυ λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Σουσάμι Μπαρ, το Σάββατο 27/7/13 στις 11:00 μ.μ, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί εισιτήρια για δωρεάν ποτό στους χώρους των παραστάσεων.

 

Σχετικές ειδήσεις
Δύο πολυδιάστατες δημιουργίες στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
21.07.2016 14:33
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστούν στις 21, 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού, η ταινία All This Can Happen και η εγκατάσταση - ταινία The Running Tongue των Siobhan Davies & David Hinton. Επίσης, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του David Hinton.
24ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο Αμφιθέατρο Σίβηρης
01.07.2016 12:53
Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, θα είναι και φέτος, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, το πλέον σημαντικό και ιστορικό πολιτιστικό φεστιβάλ του καλοκαιριού για την Β. Ελλάδα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 22oυ Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
02.06.2016 17:14
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανανεώνει το καλοκαιρινό του ραντεβού με τον κόσμο του σύγχρονου χορού από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και όπως πάντα έχει προγραμματίσει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες και σπουδαστές του χορού όσο και σε ερασιτέχνες, αλλά και ανθρώπους που απλά αγαπούν το χορό και την κίνηση.
Επανεκκίνηση: 15o Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
26.05.2016 12:25
Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων γίνεται 15 ετών και επιστρέφει ανανεωμένο με κεντρικό σύνθημά του: «Επανεκκίνηση»!
Akropoditi DanceFest 2016: 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου στη Σύρο
17.05.2016 14:10
Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας και το Χοροθέατρο Ακροποδητί, μετά την ίδρυση του θεσμού «Φεστιβάλ Χορού – DanceFest Akropoditi» και την υλοποίηση ήδη τριών Φεστιβάλ στη Σύρο, διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου που θα λάβει χώρα στη Σύρο, από τις 11 ως τις 24 Ιουλίου του 2016.