Το Θέατρο Βράχων θα φιλοξενήσει, στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ, την παράσταση του έργου του Νικολάϊ Γκόγκολ με τίτλο “Επιθεωρητής“, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο.«Πρόκειται για μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου», σημειώνει ο σκηνοθέτης, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και προσθέτει: «Οι καταστάσεις που προβάλλονται στον Επιθεωρητή, σχετίζονται όχι μόνο με την τσαρική Ρωσία, αλλά βεβαίως με όλες τις εποχές».

Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας. Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, νομίζουν ότι είναι ο Κρατικός Επιθεωρητής, που θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους. Γι’ αυτό και συναγωνίζονται σε κολακεία για να κερδίσουν την εύνοιά του. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις.

Παίζουν

Χλεστακώφ: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Έπαρχος: Γιώργος Αρμένης, Άννα: Αριέττα Μουτούση, Όσιπ: Μιχάλης Μητρούσης, Μαρία: Δανάη Σκιάδη, Αρτέμι: Θόδωρος Κατσαφάδος, Άμος: Γιώργος Ψυχογιός, Σπέκιν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μπομπτσίνσκι: Κώστας Κορωναίος, Ντομπτσίνσκι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Λούκα: Βαγγέλης Ψωμάς, Γκαρσόνι, Β΄ έμπορος, Κορόμπκιν: Θωμάς Γκαγκάς, Αστυνομικός, Μίσκα, Α΄ έμπορος: Γιώργος Μπούγος

Συντελεστές

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Χριστιάννα Μαντζουράνη