Ο επιμελητής Βασίλης Καρκατσέλης, δημοσίευσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση με τίτλο “Προσωπική φωτογραφία”, που θα τονίζει την ιδιαιτερότητα της προσωπικής ματιάς, της προσωπικής προσέγγισης, καταγραφής και απόδοσης στο χαρτί.

Λίγες λέξεις για το ζητούμενο

Περιμένω ξεχωριστές δουλειές και όχι μεμονωμένες φωτογραφίες, ότι και αν έχει να πει αυτό.
Στην μεγάλη ομαδική έκθεση ο καθένας συμμετέχει με μία μικρή ατομική έκθεση. Επιθυμώ να στηθεί μία διαθεματική έκθεση, με ξεχωριστές, όμως, εσωτερικές γραφές.

 

Το θέμα της έκθεσης είναι η ίδια η φωτογραφία και η μοναδικότητά της σαν ιδιαίτερο μέσον έκφρασης. Μέσον έκφρασης σημερινό με αυθεντικές γραφές και όχι συναισθηματικά αναμασήματα φωτογραφιών και τάσεων του προηγούμενου αιώνα. Το θέμα δεν είναι το θέμα, αλλά η απάντηση του καθένα στο γιατί φωτογραφίζει σήμερα και πως, η αυτογνωσία επάνω στο τι πρόσθετο, τι μοναδικό, τι ξεχωριστό έχουν οι εικόνες του από όλες τις άλλες.

 

Επιθυμούμε να αποδειχτεί από τον κάθε συμμετέχοντα η μοναδικότητα του φωτογράφου και του έργου του, σαν ιδιαίτεροι ενδιάμεσοι μεταξύ της δημιουργικής ιδέας, του γύρω μας, πραγματικού ή όχι, κόσμου, μέσω μίας οπωσδήποτε διακριτής γραφής και ενός διακεκριμένου τρόπου διατύπωσης αυτών. Αν η φωτογραφία είναι τέχνη, πρέπει να το αποδεικνύει με το έργο των δημιουργών του εκάστοτε σήμερα.

 

Επιθυμούμε να διαγνώσουμε την καινούργια φωτογραφία, την φωτογραφία του 21ου αιώνα. Και σε επίπεδο φόρμας (φωτογραφικής γραφής) και σε επίπεδο περιεχομένου (ταυτότητας). Αυτό μεταφράζεται σε φρέσκια και δυνατή φωτογραφία. Φρέσκια, όχι υποχρεωτικά μόνο στο επίπεδο του πρωτοπαρουσιαζόμενου θέματος ή του τρόπου παρουσίασης, γιατί δεν είμαστε άνευ λόγου φορμαλιστές.

 

Οι φωτό του καθένα πρέπει να έχουν έναν συγκεκριμένο και μοναδικό λόγο για να υπάρχουν.

Και σφιχτό portfolio (από 5 έως 30 φωτό) και να μην το έχει κανείς άλλος. Δεκτές και συνεργασίες.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ.

 

Για ενδιάμεσες συνεργασίες με τον επιμελητή κλπ στο mail: katselis@the.forthnet.gr.

Αποστολή τελειωτικών portfolio σε μικρή ανάλυση έως τις 30 Οκτωβρίου.