Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του Ρολφ Ντομπέλλι με τίτλο “Η τέχνη της καθαρής σκέψης”, σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου.

 

Το βιβλίο:

Ο εγκέφαλός µας δεν είναι αλάνθαστος, καθόλου μάλιστα. Άλλωστε, µας οδηγεί συχνά, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε, σε λανθασμένες εκτιμήσεις και σε κακές αποφάσεις στην επαγγελματική ή στην προσωπική µας ζωή. Σ’ αυτό το μοναδικό βιβλίο, που διαβάζεται πλέον από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ο Ρολφ Ντοµπέλλι μάς μαθαίνει, σε 52 σύντομα κείμενα µε έξυπνα παραδείγματα, να εντοπίζουμε και να αποφεύγουμε τις «γνωστικές πλάνες», αυτές τις παγίδες του μυαλού στις οποίες όλοι κινδυνεύουμε να πέσουμε κάθε στιγμή.

• Γιατί υπερεκτιµούµε συστηματικά τις ικανότητες και τις γνώσεις µας;

• Γιατί λέμε πάντα «ναι» στους συμπαθητικούς ανθρώπους;

• Γιατί προτιμάμε να έχουμε ένα εσφαλμένο σχεδιάγραμμα πόλης παρά κανένα σχεδιάγραμμα;…

Είναι γεγονός: το να καταλάβουμε πώς και πόσο εύκολα μπορούμε να ξεγελαστούμε µας παρέχει σαφές πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους…

 

Ο συγγραφέας:

Ο Ρολφ Ντομπέλλι γεννήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας το 1966 και σπούδασε φιλοσοφία στο Ζανκτ Γκάλλεν. Έχει γράψει έξι μυθιστορήματα. Τα ζητήματα που τον απασχολούν είναι το νόημα της επιτυχίας και ο ρόλος του τυχαίου στον κόσμο των επιχειρήσεων και στη ζωή. Η «Τέχνη της καθαρής σκέψης» κυκλοφόρησε στα γερμανικά το 2011 µε εξαιρετική επιτυχία και μεταφράζεται σε 35 γλώσσες. Ακολούθησε, το 2012, η «Τέχνη του πράττειν» (υπό έκδοση από τις Εκδ. Πατάκη), που αναδείχτηκε το πρώτο βιβλίο της χρονιάς σε πωλήσεις.