Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Παλιές διασταυρώσεις – Make it new, στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Παλιές διασταυρώσεις – Make it new, στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Ένα ιδιαίτερο project πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ένας εικαστικός-φωτογράφος, oPeter Wüthrichαναζητά και εντοπίζει τυχαία περαστικούς, «χαρακτήρες» όπως λέει ο ίδιος, μεταμορφώνοντάς τους σε αγγέλους, με τη βοήθεια βιβλίων φτερών!

 

4η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

18 Σεπτεμβρίου 2013 - 31 Ιανουαρίου 2014

Γενικός τίτλος: «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it Νew»

Τίτλος κεντρικής έκθεσης: «Παντού αλλά Τώρα» (Everywhere but Now)

 

 

Το έργο του θα φιλοξενηθεί στο Αλατζά Ιμαρέτ, στο πλαίσιο της κεντρικής έκθεσης της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης «Παντού αλλά Τώρα», σε επιμέλεια της Adelina von Fürstenberg, από τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ είναι μόνο ένα από τα έργα που θα παραχθούν in situ το επόμενο διάστημα στην πόλη για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

 

Ο καλλιτέχνης:

O Peter Wüthrich γεννήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου ζει και εργάζεται. Ο ίδιος αντιπαραθέτει την πρωταρχική χρήση των βιβλίων ως αντικειμένων που φέρουν και μεταφέρουν γνώση και νοήματα με ποιητικές εικόνες, βασισμένες σε μια ανθρωπιστική σκοπιά του κόσμου.

Εδώ και μία εβδομάδα κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντοπίζοντας τυχαία περαστικούς, με σκοπό να τους μετατρέψει σε αγγέλους, με τη βοήθεια βιβλίων-φτερών. Έτσι παίρνει το ρόλο του Θεού και απαντά σε μερικές θεμελιώδεις ερωτήσεις σχετικά με την έννοια των αγγέλων.

Είναι οι άγγελοι πλάσματα αυτού του κόσμου, και αν ναι μπορούν να είναι κοσμοπολίτες; Διακρίνονται οι άγγελοι σε Γάλλους, Αμερικάνους, Γερμανούς ή Ασιάτες, ή τελικά είναι όλοι «Άγγελοι του Κόσμου»;

 

Σχετικές ειδήσεις
Λήξη για τέσσερις εκθέσεις του ΚΜΣΤ και ένα finissage!
22.02.2017 10:33
Τελευταίες μέρες λειτουργίας για τέσσερις εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.