Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Μπασλάμ, Ο Γαργαληστής, στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους στην Ηλιούπολη

Δημήτρης Μπασλάμ, Ο Γαργαληστής, στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους στην Ηλιούπολη

Η μουσική παράσταση «Ο Γαργαληστής» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής στην Ηλιούπολη

 

την Τετάρτη17 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης.

 

Ο «Γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ είναι ένα έργο για αφηγητή και ορχήστρα . Tο 2005 κυκλοφόρησε το CD του παραμυθιού από τη Sony Music με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας , ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου , ο Γιάννης Χαρούλης, η Μάρθα Φριτζύλα και πολλοί άλλοι. Την ίδια χρονιά οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός εκδίδουν το βιβλίο με την εικονογράφηση του Βίκτωρα Μοσχόπουλου.

Έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας με κύριους σταθμούς το  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2007 και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου.

 

Στη μουσική παράσταση που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 9μμ ο Αντώνης Καφετζόπουλος αφηγείται την ιστορία του Γαργαληστή και μια ομάδα 6 μουσικών, την συμπληρώνουν σαν χορός με την μουσική και τα τραγούδια του έργου.

 

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το σύγχρονο πρόβλημα της μοναξιάς, αλλά και την χαρά της γενναιοδωρίας. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα από την τέχνη της αφήγησης και μια «ζωηρής» ζωντανής ορχήστρας που ταξιδεύει τους ακροατές, μικρούς και μεγάλους.

Συμμετέχουν: Αντώνης Καφετζόπουλος/ Αφήγηση , Δημήτρης Μπασλάμ/ Μπάσο , Χρήστος Παππάς /Φαγκότο, Edi Spaapen /Κρουστά, Θανάσης Dzingovic /Ακουστική Κιθάρα, Λουίζα Σοφιανοπούλου/Τραγούδι, Γιώργος Νικόπουλος / Μαντολίνο, γιουκαλίλι

 

Σχετικές ειδήσεις
Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ: από την ομάδα Huit στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
29.09.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί από τις 23 Οκτωβρίου 2016 την ομάδα Huit και την παράσταση Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ. Όλοι είμαστε ξένοι, κάπου.
Η Σολομώντεια Λύση, του Γιάννη Καλατζόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
22.09.2016 11:54
Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, μία ξεχωριστή παράσταση για παιδιά, τη "Σολομώντεια Λύση" σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη".
Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου στην Ηλιούπολη
11.08.2016 13:41
Η αυθεντική παράσταση του Ακροπόλ, Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Δ. Κιντής, στην Ηλιούπολη.
Ο Αγησίλαος του Δημήτρη Μπασλάμ στο Θέατρο Τ
13.05.2016 14:52
Το Θέατρο Τ φιλοξενεί και παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Μπασλάμ, Αγησίλαος, σε μια παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική.
Όλα είναι μουσική, από την ομάδα Κοπέρνικος στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.02.2016 14:26
Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ γιορτάζει τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία της κι επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με τη μουσικο-θεατρική, διαδραστική παράσταση «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ», που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου.